حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۲ تیر ۲۰, پنجشنبه

محسن مخملباف در اسرائیل: به ایران حمله نکنید

محسن مخملباف، کارگردان ایرانی مقیم خارج از کشور، در سفری به اسرائیل از مقام‌های این کشور خواسته تا از طرح حمله به ایران صرف نظر کنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از اورشلیم، محسن مخملباف که با آخرین ساخته خود به نام «باغبان» در جشنواره فیلم اورشلیم حضور دارد، در یک کنفرانس خبری خطاب به اسرائیلی‌ها گفت: «من شما را دوست دارم، لطفاً به ایران حمله نکنید. این راه حل نیست؛ حمله فقط منجر به بدتر شدن وضعیت می شود.»
خبرگزاری فرانسه، نوشته در حالی که محسن مخملباف تهدید به مرگ و مجبور به ترک وطن شده، در اورشلیم خواستار گفت وگوی فرهنگی میان ایران و اسرائیل شد؛ دو کشوری که اتباع آنها اجازه سفر به کشورهای یکدیگر را ندارند.
بر اساس اظهارات محسن مخملباف، از تهدیدهای مکرر مقام‌های اسرائیلی مبنی بر حملات نظامی به تأسیسات اتمی ایران، هیچ چیزی عاید آنها نمی‌شود.
مخملباف با تأکید بر این که زور، مشکلی را حل نمی کند، اضافه کرده که بهتر است اسرائیل به نیروهای دموکرات ایرانی کمک کند.
محسن مخملباف، خطاب به اسرائیلی‌ها گفته است: «بعد از شصت سال، شما هنوز مشکلتان را با فلسطینی‌ها حل نکرده‌اید، زیرا سیاستمداران هر دو کشور نابالغ هستند، آنها متوجه نشده اند که ریشه جنگ در فرهنگ و مذهب پیدا می شود».
خبرگزاری فرانسه درباره آخرین فیلم مخملباف نوشته که این فیلم یک فیلم مستند-داستانی است که باغ معروف مرکز جهانی بهائیان در شهر حیفا واقع در شمال اسرائیل فیلمرداری شده است. در این فیلم، یک فیلم ساز ایرانی و پسرش برای تحقیق درباره دین بهائیت به اسرائیل سفر می کنند و با یک باغبان درباره این دین گفت وگو می کنند.
محسن مخملباف در نشست خبری خود در اورشلیم گفته است: «من مذهبی نیستم، اما غیرممکن است که عامل مذهب، توان آن را نادیده بگیریم و فقط نگاهی کاملاً لائیک به مشکلات داشته باشیم.»
این فیلمساز ایرانی اضافه کرده که «من پیروان بهائیت را در این فیلم انتخاب کرده ام زیرا آنان دارای رویکردی مداراگرانه و غیرخشونت‌آمیز هستند که می تواند برای پیروان دیگر ادیان نمونه باشد.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج