حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۵ بهمن ۲۶, سه‌شنبه

دعوت شهردار لندن از مردم برای تماشای فیلم فروشنده در میدان ترافالگار

صادق خان، شهردار لندن، در پیامی ویدیویی که امروز دوشنبه ۱۴ فوریه (۲۶ بهمن) منتشر کرد گف: "ما میدان ترافالگار را برای یک مناسبت بسیار ویژه به بزرگترین سینمای لندن تبدیل می کنیم.... برای نمایش فیلم فروشنده نامزد جایزه اسکار، ساخته کارگردان ایرانی اصغر فرهادی."









26 February on Trafalgar Square, a free Oscar-night special event: the UK premiere of the Oscar-nominated












صادق خان، شهردار لندن، از مردم خواسته است تا در روز برگزاری مراسم اسکار، در میدان معروف ترافالگار لندن جمع شوند و به طور دستجمعی فیلم "فروشنده" اصغر فرهادی را تماشا کنند.
آقای خان در پیامی ویدیویی که امروز دوشنبه ۱۴ فوریه (۲۶ بهمن) منتشر کرد گف: "ما میدان ترافالگار را برای یک مناسبت بسیار ویژه به بزرگترین سینمای لندن تبدیل می کنیم.... برای نمایش فیلم فروشنده نامزد جایزه اسکار، ساخته کارگردان ایرانی اصغر فرهادی."
اصغر فرهادی که فیلم اخیرش فروشنده نامزد جایزه بهترین فیلم خارجی اسکار ۲۰۱۷ است، اعلام کرده که در مراسم اسکار امسال شرکت نخواهد کرد.
آقای فرهادی فرمان رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر منع ورود پناهجویان و همین طور مسافران و مهاجران ایرانی و شهروندان شش کشور دیگر را "شرایط ناعادلانه برای ورود قانونی" به آمریکا دانسته و تصمیم گرفته که در این مراسم حاضر نشود.


پیشتر، ترانه علیدوستی، بازیگر فیلم فروشنده نیز٬ عدم صدور روادید به ایرانیان را "نژادپرستانه" نامید و گفته بود که مراسم اسکار را بایکوت می‌کند.
شهردار لندن امروز با تاکید بر اینکه "لندنی ها همیشه به گشایش خود به سمت دنیا افتخار کرده اند"، جمع شدن در "یکی از مشهورترین مکان های عمومی دنیا برای تماشای این فیلم نامزد اسکار" را اقدامی متناسب با همین ویژگی لندن دانست.
او حضور "مردم سرتاسر پایتخت و جاهای دیگر" را در "جشن" لندن به عنوان "مرکز جهانی خلاقیت و مظهر جهانی گشایش و تنوع فرهنگی" خوش‌آمد گفت. صادق خان اعلام کرد که شخصا، مشتاقانه در انتظار تماشای فیلم فروشنده در میدان ترافالگار است. 
اعلام تصمیم اصغر فرهادی مبنی بر حضور نیافتن در مراسم اسکار در اعتراض به تصمیم اجرایی رئیس جمهور آمریکا، با واکنش های گسترده ای در داخل و خارج ایالات متحده رو به رو شده است. 
در یکی از خبرسازترین واکنش ها، آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا، اسکار، در بیانیه‌ای احتمال غیبت آقای فرهادی و بازیگران فیلمش در مراسم امسال را "شدیدا نگران کننده" خوانده است.
انجمن‌های نویسندگان شرق و غرب آمریکا نیز طی بیانیه‌ای مشترک، از اینکه دستور دونالد ترامپ می تواند مانع سفر اصغر فرهادی و همکارانش از ایران به آمریکا شود ابراز نگرانی کرده اند.
اخیرا دیمین شزل، کارگردان فیلم عالم هپروت ( لا لا لند) نیز، که جایزه بهترین کارگردانی را از انجمن کارگردانان آمریکا دریافت کرده، در مراسم دریافت جایزه خود از اصغر فرهادی تجلیل کرد و گفت: "آقای فرهادی که فیلمش فروشنده یکی از نامزدهای اسکار است، از کشوری می‌آید که دولت من به من می‌گوید که نباید با او گفتگو کنم."
اصغر فرهادی پیشتر یک بار جایزه اسکار را به خاطر فیلم "جدایی نادر از سیمین" دریافت کرده است.

بی بی سی

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج