حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۶ مهر ۲۱, جمعه

ناشران ایرانی مشتی دزد هستند که آثار خارجی را به صورت غیرقانونی ترجمه و منتشر می کنند

رئیس اتحادیه بین المللی ناشران در دومین روز برپائی نمایشگاه کتاب فرانکفورت به عنوان میهمان در غرفه ایران حضور یافت. او که به تازگی به تهران سفر کرده است، ایران را به خاطر عدم رعایت کپی رایت مورد انتقاد شدید قرار داد و ناشرانی را که آثار خارجی را به صورت غیرقانونی ترجمه و منتشر می کنند "دزد" نامید.












میشل کولمن رئیس اتحادیه بین المللی ناشران در دومین روز برپائی نمایشگاه کتاب فرانکفورت به عنوان میهمان در غرفه ایران حضور یافت. او که به تازگی به تهران سفر کرده است، ایران را به خاطر عدم رعایت کپی رایت مورد انتقاد شدید قرار داد و ناشرانی را که آثار خارجی را به صورت غیرقانونی ترجمه و منتشر می کنند "دزد" نامید.
میشل کولمن با اشاره به سفر اخیر خود به تهران و دیدار با وزیران بهداشت و علوم گفت:

« دو وزیر به من قول مساعد داده بودند که ماجرای کپی رایت در ایران حل می‌شود. اما هنوز شاهد دو رویکرد متفاوت در این زمینه هستیم. درست است که ایران عضو معاهده کپی‌رایت نیست، اما این دلیل نمی‌شود که کتاب های ناشران جهان بدون اجازه ترجمه شود.»
رییس اتحادیه بین المللی ناشران، در ادامه سخنانش گفت:«من واقعا نمی‌فهمم چطور ممکن است کتابی که روز دوشنبه در ایالات متحده منتشر شده روز چهارشنبه در ایران ترجمه غیرقانونی و روانه بازار ‌شود".
تغییر سیاست در نمایشگاه کتاب
در سال 2015 جمهوری اسلامی با تحریم نمایشگاه بین المللی و خالی گذاشتن غرفه بزرگی که اجازه کرده و آراسته بود، جنجال آفرین شد. دلیل تحریم این بود که سلمان رشدی نویسنده "آیه های شیطانی" سخنران اصلی مراسم گشایش نمایشگاه بود.

در دو سال اخیر اما ایران سیاست دیگری پیش گرفته است. به گفته مقامات وزارت ارشاد و مسئول نمایشگاه های بین المللی، غرفه ایران دیگر محدود به ناشران دولتی نیست و باید چتری باشد که ناشران مستقل نیز بتوانند زیر آن خدمات خود را معرفی کنند.
سیاست گسترش غرفه ایران، به عنوان گام نخست، تا حدودی موفق بوده است. امسال مثل سال گذشته چند ناشر مستقل در کنار ناشران وابسته به وزارت ارشاد و نهادهای دولتی و نیمه دولتی حضور دارند و آثار نویسندگان و شاعرانی ارائه شده است که پیش تر در ویترین ها جائی نداشتند. مثل آثار احمد شاملو، فروغ فرخ زاد، غلامحسین ساعدی و حتی برخی از منتقدین جمهوری اسلامی در خارج از کشور.
ناشران ادعا می کنند که این کتاب ها بدون سانسور در داخل ایران به چاپ رسیده اند.
رنگ و بوی مذهبی غرفه ایران
با این همه، هنوز رنگ و بوی مذهبی و ایدئولوژیک همچنان بر غرفه ایران حاکم است. برای معرفی کتابی با عنوان "قتلگاه حسین" از تغذیه استفاده شده است، کتابی با نام "عتبات" رونمائی شده که عکس هائی از عتبات عالیات را از عصر ناصری تا امروز نشان می دهد. این کتاب سندی است بر سرمایه سنگینی که ایران به رغم فقر مردم خود طول 150 سال گذشته صرف رونق بخشیدن به زیارتگاه های خارج از مرزهای خود کرده است.
«مکاشفه و تماشا،‌ سفر به دورن دنیای شیعی» به عنوان مجموعه عکس هائی از اماکن شیعی ایران و عراق نام کتاب دیگری است که با سمت و سوی ایدئولوژیک و مذهبی رونمائی می شود. دو کتاب دو زبانه دیگر با نام های "زندگی نامه سردار همدانی" و "زندگی نامه سردار خیبر" هم قرار است فرهنگ شهادت را در سطح جهانی تبلیغ کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج