حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۶ مهر ۲۱, جمعه

ماریو وارگاس یوسا: هیچ‌کس و هیچ‌چیز کاتالونیا و اسپانیا را نمی‌تواند جدا کند

"اریو وارگاس یوسا"، نویسنده اهل پرو، برنده جایزه نوبل ادبیات که تابعیت اسپانیایی دارد، در تظاهرات بارسلون، روز یکشنبه ۱۶مهر/ ٨ اکتبر ٢٠۱٧ که در مخالفت با استقلال کاتالونیا برگزار شد، سخنرانی کرد.







"اریو وارگاس یوسا"، نویسنده اهل پرو، برنده جایزه نوبل ادبیات که تابعیت اسپانیایی دارد، در تظاهرات بارسلون، روز یکشنبه ۱۶مهر/ ٨ اکتبر ٢٠۱٧ که در مخالفت با استقلال کاتالونیا برگزار شد، سخنرانی کرد.









در تظاهرات روز یکشنبه ۱۶مهر/ ٨ اکتبر در بارسلون در مخالفت با استقلال کاتالونیا، "ماریو وارگاس یوسا"، نویسنده اهل آمریکای جنوبی و برنده جایزه نوبل ادبیات نیز ضمن حضور در آن گفت: «کاتالونیا و اسپانیا از پنج قرن پیش، یکپارچه هستند و هیچ‌کس و هیچ‌چیز نمی‌تواند آنها را از یکدیگر جدا کند».

یوسا همچنین گفته است: «استقلال‌طلبان نمی‌توانند دموکراسی اسپانیا را از بین ببرند».
این نویسنده که اهل "پرو" است اما تابعیت اسپانیا را هم دارد، پیش از این نیز استقلال‌طلبی در کاتالونیا را «بیماری» خوانده بود.

هزاران نفر روز٨ یکشنبه به خیابان‌های شهر "بارسلون" مرکز کاتالونیا آمدند تا مخالفت خود را با استقلال کاتالونیا و نیز حمایت خود را از وحدت اسپانیا نشان دهند.
این راهپیمایی یک هفته پس از برگزاری همه‌پرسی استقلال کاتالونیا انجام می‌شود که طی آن در نتیجه درگیری میان پلیس و رأی‌دهندگان، صدها نفر از مردم زخمی شدند.


روز شنبه ٧ اکتبر نیز ده‌ها هزار نفر در نقاط مختلف اسپانیا از جمله شهر مادرید و بارسلون با شعارهای «وحدت» و «مذاکره» راه‌پیمایی کردند.

اسپانیا در روزهای بعد از برگزاری همه‌پرسی استقلال کاتالونیا، بزرگترین بحران این کشور طی چهل سال گذشته را تجربه کرده است.

در راه‌پیمایی روز یکشنبه٨ اکتبر مردم در حالی که پرچم اسپانیا را در دست داشتند در میدان مرکزی بارسلون جمع شدند.
این راه‌پیمائی در پاسخ به درخواست یک گروه مخالف استقلال کاتالونیا صورت گرفته که شعار «کافی است. به تعقل بازگردیم» را انتخاب کرده است.

این اعتراضات یک هفته بعد از همه‌پرسی استقلال کاتالونیا انجام می‌شود که پیش از آن از سوی "پیگمونت" و دیگر رهبران دولت کاتالونیا برگزار شده بود.

دادگاه عالی اسپانیا با این همه‌پرسی مخالفت کرده و دولت این کشور نیز آن را غی قانونی خوانده بود.

نخست وزیر اسپانیا نیز گفت: «دولت تضمین خواهد کرد هرگونه اعلام استقلال به جایی نرسد».

در همه‌پرسی روز یکشنبه گذشته اول اکتبر، حدود ٩٠ درصد شرکت کنندگان، به جدایی این منطقه استقلال‌طلب از اسپانیا رأی مثبت دادند که البته کمتر از نیمی از مناطق انتخاباتی این منطقه موفق به شرکت در همه‌پرسی شدند.



هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج