حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۵ آبان ۶, پنجشنبه

بازداشت زن افغان که از مجله نشنال جئوگرافیک به شهرت جهانی رسید


تصویر فراموش ناشدنی شربت‌گل که در ۱۲ سالگی او در اردوگاهی در پاکستان توسط استیو مک‌کری، عکاس مجله نشنال جیوگرافیک در دهه هشتاد میلادی گرفته شده بود، مشهورترین تصویر در تاریخ این مجله به شمار می‌رود.















زن افغانی که در دهه هشتاد میلادی به خاطر چاپ عکسش در روی جلد مجله نشنال جئوگرافیک به شهرت جهانی رسید، به اتهام جعل اسناد در پاکستان بازداشت شد. 
مقامات ایالت خیبر پشتونخواه گفته اند که شربت گل به اتهام جعل کارت هویت پاکستانی (شناختی کارت) بازداشت شده است. 
مقامات گفته اند شربت‌گل زمانی بازداشت شده که از نزد او همزمان شناختی کارت پاکستان و کارت هویت افغانستان پیدا شده است. 
تصویر فراموش ناشدنی شربت‌گل که در ۱۲ سالگی او در اردوگاهی در پاکستان توسط استیو مک‌کری، عکاس مجله نشنال جیوگرافیک در دهه هشتاد میلادی گرفته شده بود، مشهورترین تصویر در تاریخ این مجله به شمار می‌رود. 
اداره تحقیقات فدرال پاکستان اعلام کرده که شربت گل در پی ۲ سال تحقیق این اداره در ارتباط به جعل‌کاری اسناد بازداشت شده است. 
شاهد الیاس، یک مقام اداره ملی ثبت اطلاعات پاکستان به خبرگزاری فرانسه گفته است که پلیس همچنین سه کارمند این اداره را تحت تعقیب دارد که مسئول دادن این شناختی کارت جعلی به شربت گل هستند و اکنون فراری اند. 
به گفته او اگر اتهام شربت‌گل در دادگاه ثابت شود، او با خطر ۷ تا ۱۴ سال زندان و پرداخت ۳ تا ۵ هزار دلار جریمه مواجه است. 
مقامات گفته‌اند که شربت‌گل در سال ۲۰۱۴ با نام 'شربت بی‌بی ' برای شناختی کارت پاکستانی درخواست داده بود. 
این مقامات همچنین گفته‌اند تحقیقات آنها نشان می‌دهد که هزاران پناهجوی دیگر افغان در پاکستان نیز شناختی کارت‌های جعلی پاکستانی دارند. 
تصویر اصلی شربت‌گل در سال ۱۹۸۴ زمانی که افغانستان تحت اشغال شوروی بود، در یک اردوگاه پناهندگان در شمال غرب پاکستان گرفته شده بود.
تصویری از شربت‌گل در بازداشتImage copyrightAFP
Image captionاین تصویر شربت‌گل را اداره تحقیقات فدرال پاکستان در بازداشت منتشر کرده
استیو مک‌کوری پس از ۱۷ سال در سال ۲۰۰۲ دوباره شربت‌گل را در یک روستای دوردست در شرق افغانستان پیدا کرد؛ جایی‌که او ازدواج کرده بود و مادر سه فرزند شده بود. 

سرنوشت نامعلوم میلیون‌ها پناهجوی افغان

شماری از فعالان حقوق مهاجران گفته‌اند بازداشت شربت‌گل، یکبار دیگر توجه را به وضعیت پناهجویان افغان در پاکستان معطوف کرده که برای اجتناب از بازگشت به کشور جنگ‌زده شان به هر وسیله‌ای رو می‌آورند. 
میلیون‌ها پناهجوی افغان که دهه‌ها است در پاکستان زندگی می‌کنند، در سال‌های اخیر با فشار شدید دولت پاکستان برای بازگشت به افغانستان مواجه هستند. 
براساس اطلاعات کمیساری عالی سازمان ملل برای پناهندگان، پاکستان میزبان ۱.۴ میلیون پناهجوی ثبت شده افغان است. این اداره همچنین برآورد کرده است که حدود یک میلیون پناهجوی افغان ثبت ناشده نیز در پاکستان زندگی می‌کنند. 
از سال ۲۰۰۹ تا حال پاکستان چندین بار ضرب‌الاجل‌های را که برای بازگشت کامل پناهجویان افغان تعیین کرده بود، تمدید کرده است اما سازمان ملل اکنون نگران است که ضرب‌الاجل تعیین شده برای مارس ۲۰۱۷ از سوی پاکستان دیگر تمدید نشود..
تصویر مهاجران افغان در حال بازگشت از پاکستانImage copyrightAFP
Image captionسازمان ملل می‌گوید تنها در سال جاری میلادی بیش از ۳۵۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند و انتظار می‌رود که این روند شتاب بیشتری بگیرد
سازمان ملل می‌گوید تنها در سال جاری میلادی بیش از ۳۵۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند و انتظار می‌رود که این روند شتاب بیشتری بگیرد. 
سازمان ملل از آینده این پناهجویان بازگشت کننده به افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته که ادامه جنگ در افغانستان سرنوشت نامعلومی برای آنها رقم زده است.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج