حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۵ تیر ۱۰, پنجشنبه

هفت هزار امضا برای حذف دی کاپریو از فیلم زندگی مولانا

در اتفاقی باورنکردنی هفت هزار امضا برای درخواست از تهیه‌کنندگان فیلم زندگینامه مولانا مبنی‌بر چشم‌پوشی از لئوناردو دی کاپریو برای ایفای نقش شاعر و عارف پارسی قرن هفتم جمع‌آوری شده است. امضاکنندگان این دادخواست از تهیه‌کنندگان تقاضا کرده‌اند با انتخاب بازیگری از خاورمیانه از «بازنویسی و تحریف تاریخ» خودداری کنند.





برای دریافت آخرین مطالب به کانال سه پنج در تلگرام بپیوندید

https://telegram.me/sepanjlitr



در اتفاقی باورنکردنی هفت هزار امضا برای درخواست از تهیه‌کنندگان فیلم زندگینامه مولانا مبنی‌بر چشم‌پوشی از لئوناردو دی کاپریو برای ایفای نقش شاعر و عارف پارسی قرن هفتم جمع‌آوری شده است. امضاکنندگان این دادخواست از تهیه‌کنندگان تقاضا کرده‌اند با انتخاب بازیگری از خاورمیانه از «بازنویسی و تحریف تاریخ» خودداری کنند.


به گزارش ایندیپندنت، لئوناردو دی کاپریو بازیگر برنده اسکار در حال حاضر اولین گزینه تهیه‌کنندگان فیلم زندگینامه‌ای «رومی» است. این در حالی است که هواداران این پروژه عقیده دارند چنین انتخابی «مضحک» و یکی دیگر از نمونه‌های بارز «نژادپرستی در هالیوود» است.
دیوید فرانزونی فیلمنامه‌نویس برنده اسکار و استیون جوئل براون تهیه‌کننده در گفت‌وگوی اخیر خود با نشریه انگلیسی «گاردین» ابراز امیدواری کرده بودند: «با ترسیم زندگی ادیب و عارف بزرگ، تصویر کلیشه‌ای و جاافتاده از شخصیت‌های مسلمان در سینمای غرب را به چالش خواهد کشید.» فرانزونی و جوئل همچنین در ادامه گفت‌وگوی یادشده نسبت به انتخاب دی کاپریو برای بازی در نقش اصلی فیلم و رابرت دونی جونیور بازیگر 51 ساله امریکایی برای ایفای نقش شمس تبریزی عارف ایرانی ابراز تمایل کرده بودند.
اظهارات عوامل سازنده بلافاصله با واکنش تند کاربران شبکه‌های اجتماعی به ‌ویژه توییتر روبه‌رو شد، تا جایی که هشتگ «رومی سفیدپوست نبود» (#Rumiwasntwhite) خیلی زود سراسر فضای مجازی را درنوردید و به شعار اصلی معترضان تبدیل شد. شماری از کاربران خشمگین به این نکته اشاره کرده‌اند که چطور هالیوود به آسانی بازیگران مسلمان را برای ایفای نقش تروریست‌ها در فیلم‌های خود انتخاب می‌کند و وقتی نوبت به ایفای نقش شاعر و عارفی از سرزمینی شرقی می‌رسد به انتخاب بازیگری سفیدپوست اکتفا می‌کند.
در بخش از متن دادخواستی که معترضان امضا کرده‌اند آمده: «انتخاب لئوناردو دی کاپریو برای ایفای نقش رومی تحریف تاریخ، تعدی به دستاوردهای مسلمانان و اعتبار بخشیدن به فردی سفیدپوست محسوب می‌شود. از همین حالا، وقتی مردم به رومی فکر می‌کنند تصویر فردی با چهره رنگ‌پریده، موهای بلوند و چشم‌های آبی جلوی چشم‌شان مي‌آید. بازیگران مسلمان به راحتی برای ایفای نقش تروریست‌ها انتخاب می‌شوند اما وقتی قرار باشد فیلمی از زاویه‌ای مثبت به ترسیم زندگی فردی مسلمان بپردازد آنها آماده‌اند که عرصه را برای یک بازیگر سفیدپوست دیگر باز بگذارند. انتخاب بازیگران فیلم «رومی» هنوز نهایی نشده و ما می‌توانیم به کمک یکدیگر این روند را تغییر بدهیم.»
فیلمنامه‌ای که نویسنده «گلادیاتور» مشغول نگارش آن است، عمدتا بر رابطه مولانا و شمس که ناگهان به طرزی مرموز ناپدید می‌شود، متمرکز است. دی کاپریو که بعد از سال‌ها انتظار، بالاخره چند ماه پیش با درام وسترن «از گور برگشته» ساخته الخاندرو گونزالس ایناریتو برنده جایزه اسکار شد، هنوز هیچ‌گونه واکنشی به شایعات اخیر مبنی‌بر مشارکت در پروژه «رومی» نشان نداده و تاریخ اکران فیلم نیز فعلا نامشخص است.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج