حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۴ مهر ۲۲, چهارشنبه

سلمان رشدی : باید در دفاع از آزادی بی حد بیان در جهان جنگید

محدود کردن آزادی بیان فقط به معنای سانسور نیست، بلکه حمله ای علیه طبیعت انسانی است، زیرا، انسان تنها جاندار بهره مند از زبان و تاریخ است.










mediaسلمان رشدی، در مراسم گشایش بزرگترین نمایشگاه جهانی کتاب در فرانکفورتREUTERS/Ralph Orlowski
سلمان رشدی، نویسندۀ انگلیسی، در سخنانی که در مراسم گشایش بزرگترین نمایشگاه جهانی کتاب در فرانکفورت ایراد کرد، گفت که هر محدودیتی علیه آزادی بیان بمنزلۀ حمله ای علیه طبیعت انسانی است.
نویسندۀ انگلیسی گفت : "محدود کردن آزادی بیان فقط به معنای سانسور نیست، بلکه حمله ای علیه طبیعت انسانی است، زیرا، انسان تنها جاندار بهره مند از زبان و تاریخ است."
سلمان رشدی که این سخنان را در مقابل خبرنگاران ایراد می کرد همچنین گفت : "آزادی بیان منحصر به هیچ فرهنگ خاصی نیست، بلکه اصلی جهانشمول است و بدون آن سایر آزادی ها با شکست و ناکامی روبرو می شود."
حضور سلمان رشدی در نمایشگاه جهانی کتاب فرانکفورت خشم مقامات جمهوری اسلامی ایران را برانگیخت که در اعتراض به حضور رشدی در این نمایشگاه از شرکت در آن خودداری کرد.
سلمان رشدی در جای دیگری از سخنانش تأکید کرد که هنوز باید برای دفاع از آزادی بیان جنگید و نبرد در دفاع از آزادی بیان فقط محدود به کشورهایی نمی شود که در آنها نویسندگان و ناشران با تهدیدهای خشونت آمیز روبرو هستند. مبارزه در دفاع از آزادی بیان، به گفتۀ سلمان رشدی، باید در بخش هایی از جهان نیز دنبال شود که به گفتۀ او دچار سیاست های منزه طلبانه در زمینۀ آزادی بیان شده اند.
سلمان رشدی کار نشر را تجسم آزادی بیان دانست و در سخنانش تنوع و بی کرانگی در جهان کلمات را ستود. وی در سخنانش تصریح کرد : "اگر شما به یک نگاه واحد از حقیقت باور داشته باشید، دیگرانی که بینش های متفاوتی دربارۀ حقیقت دارند خود به خود به دشمنان شما تبدیل می شوند." نویسندۀ انگلیسی تصریح کرد که ادبیات غالباً از این جدال فراتر می رود و آثاری که در زمان خود با مخالفت روبرو بوده اند به دست آیندگان می رسند، حتا اگر نویسندگان شان ضعیف بوده باشند.
نویسندۀ انگلیسی در پایان نسبت به بازگشت جزمیات مذهبی هشدار داد و افزود که پیروزی بر این جزمیات همانند نبردی که در این راه روشنگران فرانسوی در سدۀ هجدهم انجام دادند، امروز نیز مهم است.
سخنرانی سلمان رشدی در نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت همزمان است با انتشار آخرین رُمان او با عنوان "دو سال و هشت ماه و بیست و هشت شب" که به طور همزمان به زبان های انگلیسی و آلمانی منتشر شده است.
سلمان رشدی در جای دیگری از سخنانش حملات اخیر گروه های مذهبی و راست افراطی هند علیه روشنفکران و ناشران این کشور و همچنین سکوت نخست وزیر هند را در قبال این حملات مورد سرزنش قرار داد و گفت که خشونت های جاری علیه آزادی بیان در هند بی سابقه اند و سکوت نخست وزیر هند مشوق این خشونت ها بوده اند.
سلمان رشدی در سال ۱۹۸۹ به دلیل نوشتن رُمان "آیه های شیطانی" طی فتوایی از سوی آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، به مرگ محکوم شد.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج