حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۴ فروردین ۲۹, شنبه

«ماهی سیاه کوچولو» صمدبهرنگی در صدر کتاب‌های برگزید‌ه گاردین


کتاب «ماهی سیاه کوچولو» نوشته‌ صمد بهرنگی با تصویرگری فرشید مثقالی که نشر نظر آن را منتشر کرده و به‌تازگی با ترجمه‌ آزیتا راثی توسط انتشارات تاینی‌آول لندن به زبان انگلیسی منتشر شده است، در صدر فهرست 10کتاب برگزیده‌ منتقد روزنامه گاردین قرار گرفت.






کتاب «ماهی سیاه کوچولو» نوشته‌ صمد بهرنگی با تصویرگری فرشید مثقالی که نشر نظر آن را منتشر کرده و به‌تازگی با ترجمه‌ آزیتا راثی توسط انتشارات تاینی‌آول لندن به زبان انگلیسی منتشر شده است، در صدر فهرست 10کتاب برگزیده‌ منتقد روزنامه گاردین قرار گرفت. محمودرضا بهمن‌پور، مدیر نشر نظر در این زمینه گفت: «دیوید کدجی نویسنده و منتقد روزنامه‌ گاردین فهرستی از 10کتاب‌ برگزیده‌ ادبیات کودک سراسر دنیا را منتشر کرده است که ترجمه‌ تازه‌ کتاب ماهی سیاه کوچولو در کنار کتاب‌هایی از نویسندگان برجسته جهان در صدر این فهرست آمده است.»

مدیر نشر نظر افزود: «در این فهرست، کتاب‌هایی از کسانی چون شان تن، الیور، جفرز، آرون بیکر، ساتوشی کیتامارو، ویلیام گریل و دیگران دیده می‌شود که آثار برخی از آنان به زبان‌های مختلف ترجمه شده و جوایز معتبر بین‌المللی را ازآن خود کرده‌اند.»
بهمن‌پور همچنین گفت: «با اینکه پیش از این ترجمه‌ انگلیسی ماهی سیاه کوچولو منتشر شده بود، اما اهمیت ترجمه‌ جدید این است که با تصویرهای اصلی کتاب یعنی تصویرهای فرشید مثقالی منتشر شده و هم کیفیت ترجمه و چاپ آن بالاست.»
انتشارات تاینی‌آول علاوه بر ماهی سیاه کوچولو، چندکتاب دیگر از نویسندگان و تصویرگران ایرانی دیگر نیز منتشر کرده است که از جمله آنان «چوپان دروغگو» با ترجمه‌ ماهنی تذهیبی است. او عنوان کرد کتابی از احمدرضا احمدی با نام «ناگهان چراغ‌های جهان روشن شدند» از محصولات نشر نظر نیز به‌زودی توسط انتشارات تاینی‌آول ترجمه و منتشر خواهد شد.



کدجی، منتقد گاردین در مورد کتاب‌های برتر حوزه کودک و نوجوان چنین نوشته است: «جست‌وجو برای یافتن و سفرهای ماجراجویانه از درون‌مایه‌های بسیار جذاب در ادبیات کودک به شمار می‌رود. برخی‌ کتاب‌های محبوب مانند جزیره‌ گنج، شاه آرتور و هابیت همگی شامل یک جست‌وجوی طولانی، طاقت‌فرسا و پرخطر برای یافتن چیزی است. حال این جست‌وجو می‌تواند برای یافتن یک شی مادی باشد یا چیزی گیج‌کننده و دشوارتر مثلا پی‌بردن به یک مفهوم، مقصود یا اصلا خودیابی باشد. آیا هدف مهم‌تر است یا سفر؟ در کتابم با عنوان پسر کوچولویی که نامش را گم‌کرد (یا دختر کوچولویی که نامش را گم کرد) موضوع جست‌وجو بی‌درنگ روشن می‌شود، اما کتاب‌های تصویری فراوانی وجود دارند که با شیوه‌های متفاوتی این جست‌وجو را نشان داده‌اند.»
او سپس کتاب‌های برگزیده از دیدگاه خود را شامل ماهی سیاه کوچولو اثر صمد بهرنگی، چطور یک ستاره بگیریم اثر اولیور جفرز، جست‌وجو اثر آرون بیکر، آری اثر ساتوشی کیتامورا و سارابی، گمشده اثر شان تن، سفر شکلتن اثر ویلیام گریل، وینی اه و پیف اثر ای‌ای میلن، راه‌‌پیمایی هنری به طرف پاریس اثر سائول باس، سام و دی گودالی می‌کَنند اثر مک بارنت و جان کلاسن و میمون سردرگم اثر جولیا دونالدسون و اکسل شفلر دانسته است.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج