حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۳ آذر ۱۲, چهارشنبه

کانون نویسندگان ایران: «سانسور همچنان اعمال می‌شود»

کانون نویسندگان ایران به مناسبت «روز مبارزه با سانسور» بیانیه‌ای منتشر کرده و از اشکال گوناگون و پیچیده سانسوری که از طریق دولت اعمال می‌شود انتقاد کرده است.




کانون نویسندگان ایران به مناسبت «روز مبارزه با سانسور» بیانیه‌ای منتشر کرده و از اشکال گوناگون و پیچیده سانسوری که از طریق دولت اعمال می‌شود انتقاد کرده است.

کانون نویسندگان ایران
کانون نویسندگان ایران



سیزده آذر امسال هفتمین سالی است که دوست داران آزادی بیان به پیشنهاد کانون نویسندگان ایران روز   مبارزه با سانسور را گرامی می دارند. 

مایه ی تاسف است که هر گاه کانون نویسندگان ایران به مناسبت روز ۱٣ آذر بیانیه ای منتشر می کند ناچار است از تداوم سیطره ی سانسور دولتی بر جامعه بگویدِ. در یک سال اخیر نیز، به رغم وعده های انتخاباتی دولت جدید، مانند سالهای گذشته چه در عرصه ی کتاب و چه در عرصه ی هنر و مطبوعات و اینترنت شاهد حضور این پدیده ی ضد آزادی بیان بوده ایم. انتشار کتاب همچنان در گرو دریافت "مجوز چاپ" است. طرفه آن که برخی آثار نویسندگان در خارج کشور ترجمه و منتشر شده است اما در داخل به آن ها "مجوز چاپ" نداده اند. این گونه سانسور البته به اشکال دیگر بر سایر عرصه های هنر و ادبیات حکم رانی می کند؛ کاربران، وبلاگ نویسان و فعالان اینترنتی همچنان مورد هجوم، دستگیری و بازداشت هستند؛ فیلترینگ سایت ها و شبکه های اجتماعی مجازی به قوت خود باقی است و حاکمیت بنا دارد در آینده ی نزدیک با راه اندازی فیلترینگ هوشمند و به کار بردن سانسور نظام مندتر استفاده از فضای مجازی را برای مردم دشوارتر و پرهزینه تر کند؛ روزنامه نگاران بسیاری در زندان بسر می برند و شغل روزنامه نگاری در ایران با خطر مضاعف همراه است. در تازه ترین نمونه، عکاس و خبرنگار یک خبرگزاری رسمی به جرم بازتاب اخبار اسید پاشی های زنجیره ای بازداشت شدند. ارسال پارازیت به منظور جلوگیری از فعالیت ماهواره ها نه تنها حق مردم برای دیدن و شنیدن آن چه دوست می دارند را پایمال کرده بلکه سلامت آنها را نیز به خطر انداخته است.
از رهگذر اعمال سانسور دولتی بر بیان شهروندان، هنر و ادبیات آسیب های جدی دیده، خلاقیت های بسیار بی ثمر یا ناشکفته مانده و استعدادهای فراوان تباه شده است. جامعه نیز از داشتن ادبیات و هنر شایسته ی انسان مدرن قرن بیست و یکم محروم مانده است.
با رشد روزافزون تکنولوژی ارتباطات راه های تازه ای برای ابراز وجود انسان ها پیدا شده است و بسیاری از شیوه های سانسور کارایی گذشته ی خود را از دست داده اند. بازتاب این وضعیت را می توان در رفتار و گفتار گاه متناقض متولیان سانسور در یک سال اخیر مشاهده کرد. با وجود این سانسور همچنان بر عرصه های رسمی جامعه حاکم است. 
کانون نویسندگان ایران آزادی بیانِ بی هیچ حصر و استثناء را حق همگان می داند و خواهان لغو هرگونه سانسور است. در چارچوب همین هدف بود که این تشکلِ نویسندگانِ مستقل و آزادی خواهِ ایران روز سیزده آذر را به عنوان روز مبارزه با سانسور اعلام کرد. کانون امسال نیز به استقبال این روز می رود و از همه ی مدافعان آزادی بیان انتظار دارد که سیزده آذر را به واکاوی در پدیده ی شوم سانسور و اعتراض بیشتر به آن اختصاص دهند. گرامی داشت چنین روزی معنایی جز آن ندارد که موضوع مبارزه با سانسور، چه در فضای مجازی و چه در فضای واقعی، بحث روز جامعه شود. امید که در سیزدهم آذر سال آینده بیانیه ی این روز شادباش پیروزی آزادی بیان باشد.
کانون نویسندگان ایران سیزدهم آذر روز مبارزه با سانسور را گرامی می دارد و آن را به همه ی سانسورستیزان تبریک می گوید. 

کانون نویسندگان ایران
۹ آذر ۱٣۹٣

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج