حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۱ تیر ۶, سه‌شنبه

قطعۀ ناب: "ترس از تنهایی" | آنتون پاولوویچ چِخوف

آنتون پاولوویچ چِخوف (15.7.1904 - 29.1.1860):

"کسی که از تنهایی می ترسد، نباید هیچگاه ازدواج کند."


آنتون پاولوویچ چخوف Anton Pawlowitsch Tschechow نمایشنامه نویس و نویسندۀ روس در جنوب روسیه در تاگانروگ Taganrog به دنیا آمد. پس از تحصیلات در رشتۀ پزشکی مشغول به کار شد. اما طی سفر به اروپا و آشنایی با ناتورالیسم به سرعت به ادبیات رو آورد. وی به عنوان نویسنده، ابتدا با انتشار طرحهای خنده دار در مجلات سرگرمی و شوخی مطرح گردید، بعد با داستان کوتاه و در آخر با داستانهایی مشحون از غم جدایی در شهرهایی از روسیه با فضای روستایی. موضوع کار چخوف اغلب هراس از زندگی و دردهای روحی است. موضوع نمایشنامه هایش (از جمله: مرغ دریایی،1896؛ عمو وانیا، 1897؛ سه خواهر؛ 1901؛ باغ گیلاس، 1904) مشکلات هوشمندی ویژۀ شهرهای کوچک، و به ویژه درد آگاهی از خلاء در موجودیت چنین شهرهایی است. چخوف پردۀ تک گویی (مونولوگ) "در باب مضرات تنباکو" را نخستین بار در 1886 برای هنرمند کمدین گرادوف-اسکولوف Gradov-Sokolov نوشت. در مورد نخستین اجرای این نمایش تک گویی اطلاعاتی در دسترس نیست، آنچه مسلم است اما، این اثر پس از بارها بازبینی، تازه در 1903 برای نخستین بار در جلد 14اُم یک مجموعه بر دست ناشر چخوف، "آ.ف. مارکز" به چاپ رسید. چخوف در اروپا با اجراهای "تئاتر هنرمندان مسکو" در برنامه های میهمان شهرتی به هم زد، زیرا کارهای وی با ارائۀ یک سبک جدید اجرایی، تأثیری ماندگار بر تئاتر گذاشت. چخوف به دلیل ابتلا به سل به ناچار از 1884 در یالتا، واقع در جنوب روسیه و نیز در اروپای غربی زندگی می کرد. وی در 15. ژوئیۀ 1904 در منطقۀ استراحتگاهی- درمانی "بادِن وَیلَر" Badenweiler با آب گرم طبیعی و آفتاب فراوان، واقع در جنوب جنگل "اِشوارتس والد" آلمان چشم از جهان فرو بست.
Tschechow238.jpg

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج