به گفته وی، اما در این داستان جوایز ادبی، داستان دیگریست. ادبیات در ذات خود به حق صدای اعتراض و انتقاد است و این به خصوص در کشورهایی که خط مشی سیاسی - عقیدتی خاصی دارند، همیشه با مانع روبه رو میشود. به همین دلیل من همیشه گفتهام که جایزه ادبیات نباید دولتی باشد.
از دید نویسنده کتاب «دیروز و امروز شعر فارسی»، این مانع نیز در شرایط فعلی رفع شدنی نیست، چرا که حتی به جایزه دهندگان خصوصی هم اجازه انتخاب داده نمیشود و با دشواری های فراوان روبرو میشوند، چنانکه شدهاند.
پاسخ این شاعر و پژوهشگر ادبی و فلسفی به سوالات درباره جشنواره، به این جواب ختم میشود: «اینکه امیدوار باشیم که وزارت ارشاد و دست اندرکاران دیگر سعه صدر پیدا کنند من هم در این امیدواری با شما شریک هستم و ولی فراموش نکنید که دولت هم با افراد ذینفوذی روبرو است که اگر دستشان برسد دواوین سعدی، حافظ، مولوی، فردوسی و خیام را هم اجازه چاپ نخواهند داد.»
او با یادآوری این نکته که همه تقصیرها را در جامعه شناسی سنتی ایران نمی توان به گردن دولت انداخت، اظهار کرد: «نمونههایی را در همه سطوح میبینیم. مثل اینکه چاره ای نداریم، جر دعا کردن و از خداوند متعال طلب سعه صدر کردن برای افرادی که اهمیت ادبیات را نمیدانند و هنوز گمان میکنند داستان خواندن اتلاف وقت است و موسیقی گوش دادن کار لغو.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر