حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۵ شهریور ۲, سه‌شنبه

محمد حیدری آهنگساز و نوازنده سنتور بر اثر سرطان ریه درگذشت



او نوازندگی سنتور را از استاد ابولحسن صبا، آهنگ‌ساز و نوازندهٔ سرشناس ایرانی یاد گرفت و از معروف‌ترین آثار او ترانه های «قلبم گرفت» و «بهار بهار» با صدای هایده است.این آهنگساز امروز   بر اثر سرطان ریه درگذشت در آمریکا درگذشت.











برای دریافت آخرین مطالب به کانال سه پنج در تلگرام بپیوندید



https://telegram.me/sepanjlitr




او نوازندگی سنتور را از استاد ابولحسن صبا، آهنگ‌ساز و نوازندهٔ سرشناس ایرانی یاد گرفت و از معروف‌ترین آثار او ترانه های «قلبم گرفت» و «بهار بهار» با صدای هایده است.این آهنگساز امروز   بر اثر سرطان ریه درگذشت در آمریکا درگذشت.

محمد حیدری نوازنده سرشناس و برجسته سنتور در دی ماه ۱۳۱۶ در تهران متولد گردید. وی شاگرد استاد بزرگ موسیقی ایران ابوالحسن صبا است.
از همان زمان نوجوانی شیفته موسیقی گشت و ساز سنتور بیش از هر ساز دیگری نظر او را به خود جلب کرد، بنابراین در همان نوجوانی و در سن ۱۳ سالگی مقدمات نوازندگی سنتور را از استاد ابولحسن صبا فرا گرفت. مدتی نیز از تجربیات عبدلله دوامی و حاج اقا محمد ایرانی بهره برد. از سال ۱۳۳۴ به مدت یک سال با ارکستر شماره یک هنرهای زیبا(به سرپرستی ابوالحسن صبا) همکاری داشت و از ۱۳۳۶ با گروه دیگری در اداره هنرهای زیبا (به سرپرستی نصرت الله گلپایگانی) همکاری داشت و از همین دوران تا سال ۱۳۵۷ توانست موفقیت‌های بیشماری را بدست اورد و برنامه‌های متعددی در داخل و خارج کشوراجرا کند.
استاد محمد حیدری از سال ۱۳۴۰ نیز به تدریس در هنرستان موسیقی ملی و کلاس‌های شبانه هنرستان اشتقال داشت. و توانست شاگردان چیره دستی را به موسیقی ایرانی معرفی کند. استاد حیدری سرپرستی گروه نوازندگان را نیز عهده دار بود و همراه با نوازندگان و خوانندگان مختلف، برنامه‌هایی را نیز در رادیو به اجرا در اورد. که این برنامه‌ها همگی از بهترین برنامه‌های موسیقییایی رادیو بوده‌اند.
صدای سنتور و شیوه نواختن او کاملا منحصر به فرد و بدیع بوده واو در شناساندن کارایی این ساز و برجسته نمودن ان در موسیقی ایرانی بسیار موثر بوده‌است. چنانکه استاد اسماعیل واثقی که از شاگردان حیدری بوده‌است و اکنون یکی از نوازندگان برجسته سنتور در ایران است در مورد استاد خود چنین می‌گوید: سنتور ایران به حیدری بدهکار است.
استاد حیدری پس از انقلاب به امریکا مهاجرت نمود و فعالیت‌های هنری منحصر به فرد خود را در ان کشور در زمینه ساخت ترانه تدریس و نوازندگی سنتور ادامه داد. اسماعیل واثقی تنها شاگرد برجسته حیدری نبوده‌است و از دیگر شاگردان او می‌توان به نام‌های بزرگی چون: استاد پرویز مشکاتیان واسماعیل تهرانی اشاره کرد. حیدری به دلیل اشنایی با موسیقی سنتی و موسیقی پاپ ایرانی توانست در زمینه اهنگسازی اثار بی بدیل و شاهکار گونه‌ای را خلق کند.
اولین همکاری ایشان با معین در البوم گلهای غربت۲(ترانه‌های دلم گرفت، صفای اشک) انجام شد که در این البوم صدای معین و هایده در کنار اهنگسازی حیدری اثری جاودانه را خلق نمود از دیگر کارهایی که حیدری با معین همکاری داشته‌است می‌توان به ترانه‌های بی بی گل، محض رضای خدا، مسافر (گل‌های غربت ۳)و ترانه صبحت بخیر عزیزم اشاره کرد.
استاد حیدری دارای لیسانس موسیقی است و در رشتهٔ موسیقی کلاسیک خارجی نیز دوره دیده‌است. قبل از انقلاب ۵۷ استاد حیدری برای گسترش موسیقی ایرانی از سوی وزارت فرهنگ و هنر به کشورهای انگلستان، روسیه، مکزیک، ژاپن، ترکیه، پاکستان، رومانی و چکسلواکی اعزام گردید و در آن کشورها موسیقی ایرانی را ترویج و تدریس کرد.
استاد حیدری برنده دو جایزه شیر طلایی در نواختن سنتور و آهنگسازی در سال ۲۰۰۵ است.
از جمله خوانندگان بزرگی که بسیار با او کار کرده‌اند می‌توان از استاد گلپا، هایده، مهستی، الهه، حمیرا و ستار نام برد.



هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج