حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۵ خرداد ۱۲, چهارشنبه

حکم زندان برای «دختر شایسته» ترکیه به اتهام «توهین به اردوغان»


«دوشیزه شایسته» پیشین ترکیه به اتهام توهین به رئیس‌جمهوری آن کشور با بازنشر مطلبی در صفحه اینستاگرام خود، به ۱۴ ماه زندان تعلیقی محکوم شده‌است.پرونده مروه بویوک‌سراج، یکی از صدها پرونده‌ای‌ست که در این سال‌ها علیه منتقدان رجب طیب اردوغان گشوده شده‌است.







«دوشیزه شایسته» پیشین ترکیه به اتهام توهین به رئیس‌جمهوری آن کشور با بازنشر مطلبی در صفحه اینستاگرام خود، به ۱۴ ماه زندان تعلیقی محکوم شده‌است. 
پرونده مروه بویوک‌سراج، یکی از صدها پرونده‌ای‌ست که در این سال‌ها علیه منتقدان رجب طیب اردوغان گشوده شده‌است.
خانم بویوک‌سراج، ۲۷ ساله‌است و متهم شده با انتشار شعری در صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام به اردوغان توهین کرده‌است. وکیل او گفته این شعر حتی سروده این مدل ترک نبوده و او تنها آن را بازنشر کرده‌است.
دادگاه ۱۴ ماه زندان را، در صورتی‌که مروه «عمل بدی برای پنج سال انجام ندهد» معلق کرده‌است. با این همه وکیل او می‌گوید فرجام‌ خواهد خواست و پرونده را به دادگاه حقوق بشر اروپا می‌فرستد.
دادگاه‌های ترکیه می‌توانند احکامی تا چهار سال زندان را برای کسانی که به رئیس‌جمهوری آن کشور توهین می‌کنند، صادر کنند.

خبرگزاری‌های بین‌المللی می‌گویند این احکام از زمانی که اردوغان به قدرت رسیده، به طور متناوبی علیه منتقدان او استفاده شده است.
در مجموع ۱۸۰۰ پرونده علیه کارتونیست‌ها، روزنامه‌نگاران، کمدین‌ها یا نوجوانان گشوده شده که همه آنها در ارتباط با توهین به اردوغان هستند.
دادستانی ترکیه حتی پرونده‌ای هم علیه یک کمدین آلمانی باز کرده که متهم به مسخره کردن رئیس‌جمهوری ترکیه، آن‌هم در شبکه‌ای تلویزیونی در آلمان است.
مروه بویوک‌سراج در سال ۲۰۰۶ در مسابقات «دوشیزه شایسته» ترکیه مقام نخست را کسب کرد. شعری که دادگاه بر اساس آن رای به محکومیت مروه داده در سال ۲۰۱۴ میلادی در اینستاگرام او بازنشر شده بود.
نام شعر طنزگونه «شعر ارباب» بوده و به هجو به پرونده‌های فساد مقام‌های ارشد در آن سال‌ها اشاره می‌کند. بویوک‌سراج همان زمان گفته بود دلیل بازنشر این شعر این بوده که به نظرش «با نمک» آمده بود و او حتی قصد «توهین به آقای اردوغان» را نداشته‌است.










هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج