حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۳ بهمن ۴, شنبه

«گزارش ارداویراف»، نمایش تازه بهرام بیضایی در استنفورد

نمایش تازه‌ای از بهرام بیضایی، کارگردان تئاتر و فیلمساز سرشناس ایرانی روی صحنه می‌رود. این نمایش «گزارش ارداویراف» نام دارد و در روزهای ۲۴ و ۲۵ ژانویه (۴ و ۵ بهمن) در سالن آمفی‌تئاتر دانشگاه استنفورد در آمریکا به نمایش درمی‌آید.

نمایش تازه‌ای از بهرام بیضایی، کارگردان تئاتر و فیلمساز سرشناس ایرانی روی صحنه می‌رود. این نمایش «گزارش ارداویراف» نام دارد و در روزهای ۲۴ و ۲۵ ژانویه (۴ و ۵ بهمن) در سالن آمفی‌تئاتر دانشگاه استنفورد در آمریکا به نمایش درمی‌آید.
 بهرام بیضایی در حال تمرین با بازیگران «گزارش ارداویراف». عکس: امیر نوژن
بهرام بیضایی در حال تمرین با بازیگران «گزارش ارداویراف». عکس: امیر نوژن
«گزارش ارداویراف» بر اساس یکی از متون کهن زرتشتی ساخته شده است. نخستین بار داریوش کارگر، نویسنده و پژوهشگر فقید ایرانی « ارداویراف‌نامه» را بر اساس پنج نسخه از کهن‌ترین نسخ زرتشتی سنجیده و تصحیح و منتشر کرده بود. در این متن کهن، ویراف، یک مرد روحانی با نوشیدن دارویی به خواب می‌رود و در جهانی دیگر با سه گروه از مردمانی که مرده‌اند دیدار می‌کند. «گزارش ارداویراف»، نمایش تازه بهرام بیضایی به این متن کهن نظر دارد.
بهرام بیضایی در نوشته‌ای که در اختیار خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گذاشته، توضیح می‌دهد که ۱۵ سال پیش به دلیل «گنجایش نمایش دیداری و شنیداری» ارداویراف‌نامه توجه‌اش به این متن جلب شد و بر اساس آن نمایش‌نامه‌ای نوشت، اما هرگز نتوانست در ایران آن را روی صحنه ببرد.
او‌ می‌نویسد: «در گزارشِ ارداویراف کوشیدم، آیین‌ها و باورها و رفتار و منشِ مردم کهن از چشم خود آن‌ها – و با معنای آن روزی آن‌ها – دیده شود؛ نه با نگاه تند، خشک، و دستوری دین‌ها – و به راستی دینمردان – سپس‌تر یا همزمان ما!»
بهرام بیضایی پیش از این نمایش‌هایی مانند «مرگ یزدگرد»، «آرش»، «طومار شیخ شرزین» و «سهراب‌کشی» را با نگرش تاریخی و بر اساس متون کهن ادب فارسی روی صحنه برده بود. در تیر ماه سال ۱۳۹۱ سایه‌بازی «جانا و بلادور» به کارگردانی بهرام بیضایی و با بازی مژده شمسایی و محسن نامجو در دانشگاه استنفورد روی صحنه اجرا شد. «گزارشِ ارداویراف» دومین نمایشی‌ست که بهرام بیضایی در دانشگاه استنفورد روی صحنه می‌برد.
بیضایی می‌گوید در بهار و تابستان سال گذشته در کارگاهی که در دانشگاه استنفورد برگزار شد، از استقبال شرکت‌کنندگان شگفت‌زده شد و به این فکر افتاد که سرانجام پس از ۱۵ سال «گزارش ارداویراف» را روی صحنه اجرا کند.
در این نمایش مژده شمسایی، صادق هاتفی، افشین هاشمی، سپیده خسروجاه، حمید احیا، منصور تأیید، آناهیتا بیات، بهزاد گل‌محمدی، نرگس عطاران، شیما خاکی، متین نصیری‌ها، کیانوش موسوی، علی زندیه، حسین میرزامحمدی، مریم مظفری، شیما بزرگی، ریانه کرمی، دینا ظریف، پیام مقدم، هومن حافظی، لیلا سلطانی و آنیتا مقدوری بازی می‌کنند.
به گفته بهرام بیضایی اجرای استفورد حاصل همکاری بازیگران باتجربه با بازیگرانی‌ست که برای اولین بار روی صحنه می‌روند.
گالری عکس: بازیگران «گزارش ارداویراف» اثر بهرام بیضایی در حال تمرین (عکس: امیر نوژن)
  • بازیگران «گزارش ارداویراف» اثر بهرام بیضایی در حال تمرین. (عکس: امیر نوژن) 

    • بازیگران «گزارش ارداویراف» اثر بهرام بیضایی در حال تمرین. (عکس: امیر نوژن) 
    • بازیگران «گزارش ارداویراف» اثر بهرام بیضایی در حال تمرین. (عکس: امیر نوژن) 
    • بازیگران «گزارش ارداویراف» اثر بهرام بیضایی در حال تمرین. (عکس: امیر نوژن) 
    • بازیگران «گزارش ارداویراف» اثر بهرام بیضایی در حال تمرین. (عکس: امیر نوژن) 
    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    فستیوال هنرى ایران در دانشگاه استنفورد تلاش می‌کند امکانی برای عرضه دستاوردهای هنری ایرانیان فراهم کند. این طرح به کوشش و با حمایت بیتا دریابارى، وقف امین بنانى (و خانواده تسلیمى) و همچنین حمید و کریستانا مقدم شکل گرفته است. دانشگاه استنفورد و نیز مرکز مطالعات جهانى (SGS) هم در تدارک و تداوم آن همراهى کرده‌اند.
    بهرام بیضایی به دلیل آنکه در ایران امکان فعالیت هنری را از او سلب کرده بودند، در سال ۱۳۸۷ برای تدریس در دانشگاه استنفورد به آمریکا رفت. روزنامه «اعتماد» در اردیبهشت ماه سال جاری گزارش داده بود که بیضایی فیلمنامه «مقصد» با موضوعی اجتماعی را برای دریافت مجوز ساخت به شورای پروانه ساخت ارائه کرده و قرار است پس از دریافت مجوز، این فیلم سینمایی را به تهیه‌کنندگی سعید ملکان مقابل دوربین ببرد. اما تاکنون مجوز ساخت این فیلم صادر نشده است.

    ................................................

    گزارش اَرداویراف

    BAHRAMBEIZAIE03تازه‌ترین اثر بهرام بیضایی
    شنبه و یک شنبه ۲۴ و ۲۵ ژانویه - ۴:۳۰ عصر
    دانشگاه استنفورد
    Ardaviraf's report Saturday & Sunday, January 24 & 25 at 4:30pm Cubberley Auditorium in Stanford, California
    بازیگران:
    مژده شمسایی، صادق هاتفی، افشین هاشمی، سپیده خسروجاه، حمید احیا، منصور تأیید، آناهیتا بیات، بهزاد گل‌محمدی، نرگس عطاران، شیما خاکی، متین نصیری‌ها، کیانوش موسوی، علی زندیه، حسین میرزامحمدی، مریم مظفری، شیما بزرگی، ریانه کرمی، دینا ظریف، پیام مقدم، هومن حافظی، لیلا سلطانی و آنیتا مقدوری

    هیچ نظری موجود نیست:

    پادکست سه پنج