حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۲ اسفند ۲۴, شنبه

دختران و پسران آواز خوان

Street-Artist-Tehran-2-300x340گزارش‌ها از ایران حاکی از آن است که در آستانه‌ی سال نوی خورشیدی، شماری از دختران با لباس‌های مرتب در خیابان‌های شمال تهران و به ویژه کنار مراکز بزرگ خرید، سنتور می‌نوازند و آواز می‌خوانند و عابران نیز “اسکناس‌های درشتی” به آن‌ها هدیه می‌دهند.


منبع این مطلب تقاطع


Street-Artist-Tehran-1-300x200
گزارش‌ها از ایران حاکی از آن است که در آستانه‌ی سال نوی خورشیدی، شماری از دختران با لباس‌های مرتب در خیابان‌های شمال تهران و به ویژه کنار مراکز بزرگ خرید، سنتور می‌نوازند و آواز می‌خوانند و عابران نیز “اسکناس‌های درشتی” به آن‌ها هدیه می‌دهند.

به نوشته‌ی وب‌سایت “روزنو”، این دختران خوش‌پوش جوان و زیبا که «اغلب لباس‌های شیک و مرتب می‌پوشند و از بدلی‌جات هماهنگ با لباس برای دست‌ها و انگشت‌ها استفاده می‌کنند»، اغلب، روزها در حد فاصل میدان ونک تا خیابان میرداماد و شب‌ها نیز در اطراف مجمتع‌های خرید “آسمان” و “ونک”، «روی زیراندازی نشسته و سنتور می‌نوازند».
بر اساس این گزارش، این دختران جوان، کمتر «سر خود را بالا آورده به عابران نگاه کنند» ولی کنار دستگاه سنتورشان، «اسکناس‌های درشتی» مشاهده می‌شود که «عابران خم شده و محترمانه به آنها هدیه می‌کنند».
این گزارش می‌افزاید که دختران سنتورنواز در نواختن ساز تنها نیستند بل‌که در این شب‌ها، پسران جوان خوش‌پوشی نیز در خیابان‌های تهران دیده می‌شوند که «به صورت گروهی با گیتار و ویولن نوازندگی می‌کنند و صدای موسیقی و آوازشان به قدری بلند است که صدای سنتور دختران به وضوح قابل تشخیص نیست».
Street-Artist-Tehran-2
به نوشته “روزنو”، شب‌ها “آواز نرم” این دختران نیز علاوه بر صدای سنتورشان به گوش می‌رسد که «همیشه آوازهای سنتی می‌خوانند» و با خاموش شدن چراغ مغازه‌ها نیز به کار خود پایان می‌دهند.
وقوع این پدیده‌ی جدید در خیابان‌های پایتخت ایران در حالی است که پیش از این در اردیبهشت‌ماه امسال، وب‌سایت ”جهان نیوز”، نزدیک به اصول‌گرایان تندرو، با انتقاد از نوازندگی و خوانندگی دختران در سطح شهر تهران پرسیده بود: «چرا باید فضای شهر به سمت‌وسویی برود که عده‌ای تا این حد و اندازه به خود اجازه بروز و ظهور رفتار‌های ساختارشکن و هنجارشکن دهند؟»
این وب‌سایت هم‌چنین در گزارشی از مشاهدات خبرنگار خود در حوالی چهارراه ولیعصر تهران، به «دختری تقریبا ۱۴-۱۵ ساله» اشاره کرده بود که «با پوشش شلوار جین و یک بلیز کوتاه زنانه» به «نغمه‌سرایی و هنرنمایی با استفاده از یک آمپلی‌فایر قابل حمل»  می‌پرداخت و یک دختر دیگر که سن کمتری داشت نیز این دختر نوجوان را همراهی می‌کرد و ساز تنبک می‌نواخت.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج