حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۴ آبان ۱۶, شنبه

و سرانجام ماجرای قتل پابلو نرودا تایید شد دولت شيلي احتمال قتل «پابلو نرودا» را تاييد كرد

دولت شيلي تاييد كرده است احتمالا مرگ پابلو نرودا، شاعر شيليايي برنده جايزه نوبل به كودتاي نظامي كه ژنرال «آگوستو پينوشه» را به قدرت رساند، ربط دارد. روز پنجشنبه وزارت كشور شيلي بيانيه‌اي صادر كرد و سندي را كه تاريخ آن مارس ٢٠١٥ است و در روزنامه «ال‌پايس» اسپانيا چاپ شده، ضميمه اين بيانيه كرده است. در اين بيانيه آمده است: «احتمال دارد كه عامل سومي مرگ نرودا را رقم زده است.»






در تلگرام به کانال سه پنج بپیوندید تا از تازه‌ترین مطالب آن باخبر شوید:






دولت شيلي تاييد كرده است احتمالا مرگ پابلو نرودا، شاعر شيليايي برنده جايزه نوبل به كودتاي نظامي كه ژنرال «آگوستو پينوشه» را به قدرت رساند، ربط دارد. روز پنجشنبه وزارت كشور شيلي بيانيه‌اي صادر كرد و سندي را كه تاريخ آن مارس ٢٠١٥ است و در روزنامه «ال‌پايس» اسپانيا چاپ شده، ضميمه اين بيانيه كرده است. در اين بيانيه آمده است: «احتمال دارد كه عامل سومي مرگ نرودا را رقم زده است.»
نرودا ، شاعر شعر‌هاي عاشقانه، عضو حزب كمونيست و ديپلمات كشور شيلي بود، همچنين او دوست صميمي رييس‌جمهور ماركسيست اين كشور «سالوادور آلنده» بود. سالوادور آلنده كه مخالفان زيادي در شيلي داشت خودكشي را به روبه‌رو شدن با نظامياني كه كودتاي سپتامبر ١٩٧٣ را رقم زدند، ترجيح داد. نرودا ٦٩ سال داشت و دچار سرطان پروستات بود. كودتاي نظامي، تعقيب ‌و گريزها و همچنين خودكشي آلنده، نرودا را دچار بيماري رواني كرده بود. بنابراين نرودا تصميم گرفت خود را تبعيد كند تا بتواند صداي تاثيرگذاري عليه ديكتاتوري شود. اما درست يك روز قبل از مهاجرت، او را با آمبولانسي به كلينيك سانتا ماريا سانتياگو بردند تا بيماري سرطان و ديگر ناراحتي‌هايش تحت نظر قرار بگيرد. گزارش رسمي حاكي از آن است كه نرودا ٢٣ سپتامبر مرگ طبيعي داشته است.
اما افرادي كه به مرگ نرودا شك داشتند، ادعا كردند ديكتاتوري پينوشه در مرگ اين شاعر دست داشته است. موضوع مرگ نرودا آنقدر بحث‌برانگيز شد كه سال ٢٠١٣ جسد او را براي بررسي و پژوهش از قبر بيرون كشيدند. در آزمايش‌ها وجود سم تاييد نشد اما خانواده نرودا و «منوئل آرايا» راننده او اين آزمايش‌ها را كافي ندانستند. آرايا ادعا مي‌كند ماموران رژيم پينوشه به شكم اين شاعر موادي را تزريق كردند و مرگ او را رقم زدند. تابه‌حال استخوان‌هاي اين شاعر در شيلي، امريكا، اسپانيا و سوييس بررسي و معاينه شده‌ است. نوامبر ٢٠١٣ كارشناسان حقوقي اعلام كردند هيچ نشانه‌‌اي مبني بر مسموم شدن اين شاعر وجود ندارد، گرچه بررسي‌ها هنوز تمام نشده‌اند. دولت شيلي ژانويه امسال دوباره پرونده او را باز كرد و دستور داد آزمايش‌هاي جديدي براي پيدا كردن آسيب‌هاي پروتييني كه عاملان شيميايي به وجود‌آورند‌ه‌اش هستند روي جسد نرودا انجام دهند. يك ماه بعد از آن وقتي هيچ نشانه‌اي از مسموميت در بدن او كشف نشد، قاضي اين پرونده «ماريو كاروزا» حكم خود را اعلام كرد. او دستور داد جسد نرودا بايد به آرامگاهش كه روبه‌روي خانه ساحلي‌ محبوبش است، بازگردد. ماه ژوئن تيم كارشناسان سه نوع پروتيين در بدن او پيدا كردند. سرطان پروستات نرودا وجود دو نوع از اين پروتيين‌ها را توجيه مي‌كند اما هنوز توضيحي براي وجود پروتيين نوع سوم وجود ندارد.


هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج