حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۳ فروردین ۳۱, یکشنبه

ژان لوک‌گدار با فيلم «خداحافظی با زبان» به جشنواره کن می‌رود


 شصت و هفتمين دوره جشنواره فيلم کن چيزی کم از دوره‌های گذشته اين معتبرترين جشنواره سينمايی جهان از نظر حضور ساخته‌های تازه فيلمسازان معتبر دنيا ندارد.


رادیو فردا/بابک غفوری آذر

 شصت و هفتمين دوره جشنواره فيلم کن چيزی کم از دوره‌های گذشته اين معتبرترين جشنواره سينمايی جهان از نظر حضور ساخته‌های تازه فيلمسازان معتبر دنيا ندارد.

آن طور که ژيل ژاکوب، ریيس و تی‌يری فرمو، مدير جشنواره کن عصر پنج شنبه، ۲۸ فروردين، در پاريس اعلام کردند فيلمسازان شناخته شده‌ای مانند ژان لوک‌گدار با فيلم «خداحافظی با زبان»، کن لوچ با فيلم «تالار جيمی»، مايک لی با فيلم «آقای ترنر»، برادران داردن با فيلم «دو روز، يک شب» و نوری بيلگه جيلان با فيلم «خواب زمستانی» از مدعيان و فاتحان قبلی نخل طلای کن در بخش اصلی جشنواره امسال حاضر هستند.

از ميان آنها حضور فيلم تازه ژان لوک گدار فيلمساز تقدير شده فرانسوی که به صورت سه‌بعدی ساخته شده از مهم‌ترين اتفاقات جشنواره امسال محسوب می‌شود.

«شکارچی روباه» ساخته بنت ميلر کارگردان فيلم‌ تقدير شده «کاپوتی»، «جستجو» به کارگردانی ميشل هازاناويسوس سازنده فيلم برنده اسکارِ «آرتيست»، «ابرهای سيلس ماريا» فيلم جديد اوليويه آساياس فيلمساز فرانسوی و  تازه‌ترين فيلم تامی لی جونز بازيگر برنده اسکار با نام «مرد خانه» از ديگر فيلم‌های مطرح حاضر در بخش مسابقه هستند.

ديويد کراننبرگ فيلمساز خلاف جريان کانادايی نيز با فيلم تازه‌اش «نقشه ستارگان» که نگاهی انتقادی به زندگی ستارگان هاليوود دارد و در آن جولين مور ورابرت پاتينسون بازی می‌کنند، از ديگر فيلمسازان شناخته شده حاضر در کن ۲۰۱۴ است.

آتوم آگويان فيلمساز ارمنی، آندری زِوياگنتسف فيلمساز روسی و سازنده فيلم تقدير شده «تبعيد» و نائومی کاواسه فيلمساز زن ژاپنی با فيلم‌های جديدشان از ديگر فيلمسازان شناخته شده حاضر در بخش مسابقه هستند.

در مجموع نام ۴۹ فيلم از جمله ۱۸ فيلم حاضر در بخش مسابقه، به عنوان آثار شرکت کننده در این دوره از جشنواره کن اعلام شده است که شامل بخش‌های مسابقه و نوعی نگاه است.

مديران این جشنواره گفته‌اند که ممکن است به سنت سال‌های پیش، نام چند فيلم ديگر در روزهای آینده به اين فهرست اضافه شود.

نام هیچ فيلمی از ايران در بخش رسمی به چشم نمی‌خورد و فيلمسازان ايرانی اميدوارندکه در بخش‌های غير رسمی شامل دو هفته منتقدان و دو هفته کارگردانان فيلمی از آنها پذيرفته شود.


شصت و هفتمين دوره جشنواره فيلم کن قرار است از ۲۴ ارديبهشت با نمايش فيلم «گريسِ موناکو» ساخته اليويه دان و با بازی نيکول کيدمن درباره زندگی گريس کلی ستاره کلاسیک هاليوود آغاز شود و تا چهارم خرداد ادامه خواهد داشت.

جين کمپيون فيلمساز نيوزيلندی رياست هيات داوران بخش مسابقه کن را به عهده دارد و عباس کيارستمی فيلمساز جهانی سينمای ايران نيز رياست هيات داوران بخش سينه‌فونداسيون و فيلم‌های کوتاه جشنواره را عهده‌دار است.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج