حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۲ بهمن ۱۸, جمعه

ادامه سانسور در سینما: از تماس با «فرمان‌آرا» برای لغو قرارداد «گلزار» تا حذف «آشغال‌های دوست‌داشتنی» از جشنواره به دلیل حمایت از جنبش سبز

FarmanAra-Golzar
بهمن فرمان‌آرا، کارگردان باسابقه سینمای ایران با انتقاد از استمرار سیاست‌های گذشته در حوزه‌ی سینما و هنرمندان در دولت کنونی، گفت که برخلاف خواسته مسوولان وزارت ارشاد، قرارداد محمدرضا گلزار برای بازی در جدید‌ترین فیلمش را لغو نخواهد کرد.

                                 لایک زنی فیس بوک ما



بهمن فرمان‌آرا، کارگردان باسابقه سینمای ایران با انتقاد از استمرار سیاست‌های گذشته در حوزه‌ی سینما و هنرمندان در دولت کنونی، گفت که برخلاف خواسته مسوولان وزارت ارشاد، قرارداد محمدرضا گلزار برای بازی در جدید‌ترین فیلمش را لغو نخواهد کرد.
آقای فرمان‌آرا، به شماره‌ی روز سه‌شنبه (۱۵ بهمن-۴ فوریه) روزنامه “شرق” چاپ تهران، گفت که مسوولان “سازمان سینمایی” با او تماس گرفته‌اند و با تاکید بر «ممنوع از فعالیت بودن» محمدرضا گلزار، از وی خواسته‌اند تا قراردادش را با این بازیگر «لغو» کند.
کارگردان فیلم‌هایی چون “بوی کافور، عطر یاس” (۱۳۷۸) و “خانه‌ای روی آب” (۱۳۸۰)، در واکنش به این درخواست، با اشاره به سخنان حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی در گزارش صد روز اول کاری دولت مبنی بر اینکه «ما هنرمند ممنوع از فعالیت نداریم»، تاکید کرده که این قرارداد را لغو نمی‌کند.
او به شرق گفته: «اگر قرار باشد هم‌چنان سیاست‌های آقای شمقدری (معاون سینمایی وزارت ارشاد در دولت دهم) اجرا شود، پس چه لزومی دارد که فیلم بسازیم؟»
دو روز پیش از این، رسانه‌های ایران خبر داده بودند که محمدرضا گلزار به جمع بازیگران جدید‌ترین فیلم بهمن فرمان‌آرا با عنوان «دلم می‌خواد» پیوسته است و بعد از بستن قرارداد، جلوی دوربین این کارگردان نیز حاضر شده است.
آخرین فیلم اکران شده محمدرضا گلزار به دو سال پیش و فیلم “تو و من” مربوط می‌شود. شایعه‌ها درباره ممنوع از فعالیت شدن بازیگر ۳۶ ساله سینمای ایران البته به سال ۱۳۸۷ باز می گردد که گفته می‌شد وی برای مدت یک سال اجازه فعالیت نداشته است.
با این حال از دوسال پیش، بار دیگر زمزمه‌هایی شنیده شد مبنی بر اینکه پروژه‌های سینمایی در ایران، اجازه استفاده از گلزار را ندارند. برخی وب‌سایت‌های خبری نیز از انتشار عکس‌های وی با برخی خوانندگان و هنرپیشگان ایرانی ساکن اروپا و امریکا، به عنوان دلیل ممنوع از کار شدن او در سینما نام برده‌اند. با این وجود، مقامات وزارت ارشاد جمهوری اسلامی، هیچ‌گاه این اخبار را به طور رسمی تایید نکردند.
از سوی دیگر، هم‌زمان با اظهارات آقای فرمان‌آرا در افشای درخواست وزارت ارشاد برای کنار گذاشتن محمدرضا گلزار از فیلم جدیدش، گزارش‌ها از حذف فیلم «آشغال‌های دوست داشتنی» ساخته ” محسن امیریوسفی” از “جشنواره فیلم فجر” امسال، به دلیل حمایت از جنبش سبز حکایت دارد.
سید علی طاهری، ، سخنگوی “کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی” با تایید این خبر به با وب‌سایت “گلستان ما” گفته: «این فیلم به دلیل اینکه ماهیت آن به جریان فتنه و موضوعات آن می‌پرداخت و محتوای فیلم در حمایت از جریان فتنه بود، حذف شد.»
پیش از این، جعفر پناهی، کارگردان مطرح و ممنوع از فعالیت سینمای ایران در یادداشتی که در واکنش به پیام حسن روحانی به سی‌و‌دومین “جشنواره فیلم فجر” منتشر کرده بود، به شدت از حذف فیلم «آشغال‌های دوست داشتنی» از جشنوره فیلم فجر انتقاد کرده و آن را «نمونه‌ای از نمونه‌های بی‌شمار» سانسور فیلم در ایران توصیف کرده بود.
آقای پناهی با تاکید بر این‌که این فیلم «کاملا ایرانى و بومى» است و «اشارات تاریخى و نمادهاى» آن را «فقط تماشاگر ایرانى مى‌فهمد»، نوشته بود که وزیر ارشاد دولت روحانی، جلوى نمایش آن را در جشنوارهٔ فیلم امسال گرفته است.
در همین ارتباط، “شورای مرکزی کانون کارگردانان سینمای ایران”، دیروز چهارشنبه (۱۶ بهمن) با ارسال نامه‌ای به علی‌رضا رضاداد، دبیر “جشنواره فیلم فجر” از وی خواست که فیلم «آشغال‌های دوست داشتنی‌» در «یک سانس ویژه» به منظور «شفافیت نظرات مختلف» اکران شود.
این درحالی است که آقای رضاداد در واکنش به این نامه و سایر درخواست‌های مشابه، به خبرگزاری “ایسنا” گفته: «برنامه‌ای برای این امر نداریم.»
در فیلم “آشغال‌های دوست‌داشتنی” که برای دومین سال پیاپی از اکرانش در جشنواره فیلم فجر جلوگیری می‌شود، بازیگرانی چون حبیب رضایی، هدیه تهرانی، نگار جواهریان، شیرین یزدان‌بخش، علی افشاری، اکبر عبدی، صابر ابر و شهاب حسینی، ایفای نقش کرده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج