حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۱ آبان ۴, پنجشنبه

یادی از سیلویا کریستل، بازیگر فیلم اروتیک امانوئل


لوموند - ژان فرانسوا روژه:سیلویا کریستل، بازیگر و مانکن هلندی، که روز ۱۸ اکتبر ۲۰۱۲ به دلیل سرطان لوزه در سن ۶۰ سالگی از دنیا رفت، برای سال های متمادی در ذهن مردم و طرفدارانش مشهورترین و هنرمندترین بازیگر" سینمای اروتیک" بود. سینمائی که با نمایش فیلم امانوئل در سال ۱۹۷۴ تاریخش دیگر شد. سیلویا کریستل در فیلمهای برخی از سینما گران بزرگ فرانسه و جهان چون کلود شابرول و آلن ربه گریه ایفای نقش کرده بود.














سینما وآزادی..لوموند - ژان فرانسوا روژه:سیلویا کریستل، بازیگر و مانکن هلندی، که روز ۱۸ اکتبر ۲۰۱۲ به دلیل سرطان لوزه در سن ۶۰ سالگی از دنیا رفت، برای سال های متمادی در ذهن مردم و طرفدارانش مشهورترین و هنرمندترین بازیگر" سینمای اروتیک" بود. سینمائی که با نمایش فیلم امانوئل در سال ۱۹۷۴ تاریخش دیگر شد. سیلویا کریستل در فیلمهای برخی از سینما گران بزرگ فرانسه و جهان چون کلود شابرول و آلن ربه گریه ایفای نقش کرده بود.
اینکه بخواهیم یک بازیگر را صرفاً با یک نقش بشناسیم، واقعاً بی انصافی است. بی شک در مورد سیلویا کریستلنیز همین طور است، حتی اگر پرسوناژ تخیلی "امانوئل" تقریباً به طور کامل بر بازیگر اصلی این نقش سایه افکنده باشد.
 او در ۲۸ سپتامبر ۱۹۵۲ در شهر اوترخت هلند متولد شد. او خود می گوید که دوران کودکی اش به سختی و افسردگی گذشته. او می گوید: "والدینم مسافرخانه داشتند. در ۱۲ سالگی به یک مدرسه مذهبی رفتم و دوران تحصیلی بسیار سختی را در آنجا گذراندم. همیشه می خواستم از آنجا فرار کنم." او پس از سن ۱۷ سالگی حرفه های بسیاری را تجربه کرد: منشی گری، پرستاری، فروشندگی؛ تا اینکه یکی از دوستانش به او پیشنهاد می دهد به عنوان مانکن فعالیت کند. او در سال ۱۹۷۳ در مسابقه "ملکه زیبایی تلویزیون اروپا" نفر اول شد. سیلویا به زبان های هلندی، فرانسه، آلمانی، انگلیسی و ایتالیایی صحبت می کرد.
شهرت بین المللی او در سال ۱۹۷۴ با بازی در یک فیلم فرانسوی اروتیک تحت عنوان "امانوئل" آغاز شد. در زمینه تحولات جامعه فرانسه به نقطه عطفی تبدیل شد که امکان مقاومت در برابر آن میسر نبود: تغییر در سینما و آزادی در اخلاقیات و سنت ها.
سیلویا قبل از به دست آوردن شهرت در سطح جهان در ۳ فیلم هلندی ظاهر شده بود. یکی از این فیلم ها، فیلم "بخاطر گربه ها" [سال ۱۹۷۳] به نویسندگی "هوگو کلاوس"، رمان نویس بلژیکی بود که با او ازدواج کرد و در سال ۱۹۷۵ از او صاحب یک پسر شد. هوگو کلاوس ۲۳ سال از سیلویا بزرگ تر بود. فیلمسازانی که در ژانر اروتیک فعالیت می کردند، مدت ها او را در نقش های مشابه به کار گرفتند.
او در بیش از ۵۰ فیلم به ایفای نقش پرداخته که مهم ترین آنها عبارتند از: "امانوئل" [۱۹۷۴] ساخته ژوست ژاکین، "امانوئل ۲" [۱۹۷۵] ساخته فرانسیس جاکوبتی، "بازی با آتش" [۱۹۷۵] ساخته آلن رب گریه، "در حاشیه" [۱۹۷۶] ساخته والرین بوروویچ، "زن وفادار" [۱۹۷۶] ساخته روژه وادیم، "آلیس در آخرین گریز" [۱۹۷۷] ساخته کلود شابرول، "خداحافظ امانوئل" [۱۹۷۷] ساخته فرنسوا لوتریه، "معشوقه خانم چترلی" [۱۹۸۱] ساخته ژوست ژاکین، "کنکورد: فرودگاه ۷۹" [۱۹۷۹] ساخته دیوید لاول ریچ، "درس های خصوصی" [۱۹۸۱] ساخته آلن مایرسون، "امانوئل ۴" [۱۹۸۴] ساخته فرانسیس لوروا، "امانوئل در آسمان هفتم" [۱۹۹۲] ساخته فرانسیس لوروا.
او مدتی نیز به الکل و موا مخدر پناه برد، ولی حرفه سینمایی خود را فراموش نکرد. او در تله فیلم های اروتیک بسیاری نیز ظاهر شد، ولی با این حال بازیگری پویا و متأثرکننده بود و تنها فیلمسازی که شاید بتوان گفت به خوبی از استعداد واقعی سیلویا کریستل استفاده کرد، کلود شابرول در فیلم "آلیس در آخرین گریز" بود. موضوع این فیلم داستان زن جوانی به نام آلیس است که ماجراهای عجیبی برایش اتفاق می افتد و درنهایت مشخص می شود که اینها همه دیدگاه های او پس از مرگ بوده است. و اکنون این بازیگر مشهور به واقع دیدگاه های پس از مرگ را تجربه می کند.


سیلویا کریستل در فستیوال فیلم کن در سال ۱۹۷۷، هیجان زیادی به پا کرد

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج