حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۷ فروردین ۲, پنجشنبه

داریوش شایگان، نویسنده و پژوهشگر ایرانی در پی یک دوره بیماری درگذشت

روز پنجشنبه، ۲ فروردین (۲۲ مارس)، داریوش شایگان، نویسنده و پژوهشگر ایرانی در پی یک دوره بیماری درگذشت. 







داریوش شایگان اوایل بهمن‌ماه سال گذشته دچار سکته مغزی شد و امروز ساعت ۷:۳۰ دقیقه بامداد در بیمارستان فیروزگر تهران درگذشت. او هنگام مرگ ۸۳ سال داشت. به گزارش نزدیکان آقای شایگان، وضع جسمی او در دو روز اخیر رو به وخامت گذاشته بود.
شایگان در سال ۱۳۱۴ از پدر ایرانی و مادر گرجستانی در تهران متولد شد و در مدرسه سن‌لویی، که توسط گروهی راهبان کاتولیک تاسیس و اداره می‌شده، به تحصیل پرداخت. دروس این مدرسه به زبان فرانسه تدریس می‌شد و معمولا فارغ‌التحصیلان آن با این زبان آشنایی کامل داشتند. شایگان بر زبان فرانسه کاملا مسلط بود.
او سپس برای ادامه تحصیل به خارج رفت و با اخذ درجه دکترا در رشته هندشناسی در سال ۱۳۴۷ به ایران بازگشت. تحقیقات اولیه او عمدتا در زمینه ادیان به خصوص ادیان هندی بود که نتیجه آن در کتابی با عنوان "ادیان و مکتب‌های فلسفی هند" به فارسی منتشر شد.
شایگان بعدها در حوزه‌های مختلف نیز به تحقیق و تالیف پرداخت که نتیجه آن تعدادی کتاب بود.
از جمله تالیفات داریوش شایگان می‌توان به آسیا در برابر غرب، تصوف و هندوئیسم، افسون زدگی جدید، زیر آسمان‌های جهان، بت‌های ذهنی و خاطره‌های ازلی، سرزمین سراب‌ها، انقلاب دینی چیست اشاره کرد. 
علاوه بر آثاری که به قلم شایگان تالیف شده، درباره او و دیدگاه و آثارش نیز چند کتاب به چاپ رسیده است.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج