حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۴ شهریور ۲۹, یکشنبه

نامزدهای جایزه بوکر: رمان هایی با مضامین سیاه

رمان هایی از چهار نویسنده مرد و دو نویسنده زن با موضوعاتی درباره خودزنی، خشونت و جنایت در خانواده، استثمار نیروی کار مهاجران غیرقانونی، تباهی کلانشهر‌ها و بیهودگی زندگی. جوان ‌ترین نامزد بوکر ادبی ۲۸ سال دارد و سالخورده ‌ترین نویسنده ۷۳ ساله است.






نامزدهای جایزه ادبی بوکر معرفی شدند: رمان هایی از چهار نویسنده مرد و دو نویسنده زن با موضوعاتی درباره خودزنی، خشونت و جنایت در خانواده، استثمار نیروی کار مهاجران غیرقانونی، تباهی کلانشهر‌ها و بیهودگی زندگی. جوان ‌ترین نامزد بوکر ادبی ۲۸ سال دارد و سالخورده ‌ترین نویسنده ۷۳ ساله است.
نامزدهای جایزه بوکر: رمان هایی با مضامین سیاه
نامزدهای جایزه بوکر: رمان هایی با مضامین سیاه
نامزدهای بوکر ادبی در سال ۲۰۱۵ عبارتند از:
  • ان تیلر، نویسنده آمریکایی با رمان «قرقره نخ آبی»
  • جسنیا یاناگیهارا، نویسنده آمریکایی با رمان «زندگی کوچک»
  • مارلون جیمز، نویسنده جامائیکایی مقیم آمریکا با رمان «تاریخچه هفت کشتار»
  • چیگوزی اوبیوما، نویسنده نیجریایی مقیم آمریکا با رمان «ماهیگیر»
  • سانجیو سوهوتا، نویسنده بریتانیایی با رمان «سال گریختگان»
  • تام مک‌کارتی، نویسنده بریتانیایی با رمان «جزیره ساتن»
مایکل وود، یکی از داوران جایزه ادبی بوکر در سال ۲۰۱۵ گفته است: «یکی از موضوعات قابل تأمل این است که این نویسندگان موفق شده اند درباره موضوعات بسیار دردناک مانند خشونت خانگی و خودزنی رمان های بسیار خواندنی بیافرینند.»
به گفته مایکل وود این نویسندگان از فرهنگ های مختلف می‌ آیند، شیوه های متفاوتی را برای رمان نویسی برگزیده اند و از نظر ادبی، در سطوح متفاوتی قرار دارند.
جایزه ادبی بوکر نخستین ‌بار در سال ۱۹۶۹ برگزار شد و به آثاری تعلق می‌ گیرد که به زبان انگلیسی نوشته شده باشد. این جایزه بیش از ۴۰ سال فقط به نویسندگان کشورهای مشترک‌المنافع تعلق می‌گرفت، اما از سال گذشته شرط ملیت را از میان برداشته و فقط مبنا را بر زبان انگلیسی می‌ گذارد.
مایکل وود می‌ گوید: «نوشتن رمان های طنز آسان نیست. این تصور وجود دارد که موضوعات غم انگیز، تأمل برانگیز‌تر از موضوعات طنز است و به همین دلیل هم بخت بیشتری برای بردن جوایز ادبی دارد.»

چیگوزی اوبیوما، نویسنده نیجریایی در میان نامزدهای بوکر ادبی از همه جوان ‌تر است. این نویسنده که در آمریکا زندگی می‌ کند در نخستین اثرش، «ماهیگیر» روایتی از برادرکشی و فروپاشی خانوادگی به دست می‌ دهد.
مارلون جیمز در «تاریخچه هفت کشتار» از چند زاویه دید متفاوت و با لحن های گوناگون قتل باب مارلی، خواننده صاحب‌سبک رِگِی، ترانه‌سرا، نوازنده گیتار و فعال اجتماعی را بررسی می‌ کند.
ان تیلور، همسر تقی مدرسی، نویسنده فقید ایرانی ۷۳ سال دارد. او بیش از ۲۰ رمان منتشر کرده. تخصص او ساگاهای خانوادگی  ست. در «قرقره نخ آبی» هم او داستان اعضای یک خانواده را تعریف می‌ کند که رازهایی سر به مهر دارند و با دروغ و پشت هم اندازی زندگی را می‌ گذرانند.
جایزه بوکر ۵۰ هزار پوند ارزش دارد و ۱۳ اکتبر نام نویسنده برنده را اعلام می‌ کند. سال گذشته ریچارد فلانگان، نویسنده استرالیایی به خاطر رمان «جاده باریک در عمق شمال» جایزه بوکر ادبی را به دست آورد.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج