حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۴ اردیبهشت ۱۰, پنجشنبه

جایزه انجمن قلم نیوانگلند برای ستار بهشتی

در مراسمی که شامگاه امروز، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت در سالن کتابخانه دانشگاه «ام. آی. تی» در ماساچوست آمریکا برگزار می شود، انجمن قلم نیوانگلند جایزه «واسیل استوس» برای آزادی در نوشتن را به ستار بهشتی، وبلاگ‌نویس فقید ایرانی اهداء خواهد کرد.




در مراسمی که شامگاه امروز، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت در سالن کتابخانه دانشگاه «ام. آی. تی» در ماساچوست آمریکا برگزار می شود، انجمن قلم نیوانگلند جایزه «واسیل استوس» برای آزادی در نوشتن را به ستار بهشتی، وبلاگ‌نویس فقید ایرانی اهداء خواهد کرد.
ستار بهشتی، وبلاگ‌نویس فقید ایرانی
ستار بهشتی، وبلاگ‌نویس فقید ایرانی
این جایزه به یاد واسیل استاس (Vasyl Stus) شاعر اوکراینی که در اردوگاه کار اجباری شوروی سابق درگذشته، نامگذاری شده است و به اشخاصی تعلق می‌گیرد که برای بیان صلح‌آمیز عقایدشان و شجاعتشان در رویارویی با سانسور و سرکوب، با بی‌عدالتی و بی‌رحمی مواجه شده‌اند.
مراسم اهدای جایزه انجمن قلم نیوانگلند به ستار بهشتی در سالن کتابخانه دانشگاه‌ «ام. آی. تی» برگزار خواهد شد و در آن مجید نفیسی و لیلا فرجامی و علا خاکی که از شاعران ایرانی مقیم آمریکا هستند و همچنین سه شاعر آمریکایی به نام‌ فَنی هاو، ریچارد هافمن و فرد مرشانت شعرهایی در ستایش آزادی و به احترام ستار بهشتی می خوانند. همچنین شیرین عبادی، جین اُنرو، جباری اَسیم، جورج گرابویچ و شهریار مندنی‌پور پیام و گفتار خود را به مناسبت این برنامه عرضه می کنند. پیام ویدیویی مادر ستار بهشتی به همدلی و زیبایی مراسم خواهد افزود.
لیلا فرجامی از طریق ویدیو اشعارش را می خواند و شیرین عبادی هم از بریتانیا از طریق ویدیو به ستار بهشتی و دیگر نویسندگان پیام و درود می فرستد.
در پایان این مراسم، لوحه جایزه به نام و یاد ستار بهشتی عرضه می گردد که برای خانواده ستار بهشتی ارسال خواهد شد.
پلیس امنیت سایبری در سال ۱۳۹۱ ستار بهشتی را به دلیل نوشته‌های انتقادی‌اش درباره حقوق کارگران و آزادی‌های مدنی بازداشت کرد و زیر شکنجه او را به قتل رساند.
پس از انتشاز خبر مرگ بهشتی ۴۱ نفر از زندانیان سیاسی در نامه‌ای که در سایت کلمه منتشر شد اعلام کردند که «ستار بهشتی روزهای ۱۰ و ۱۱ آبان ۱۳۹۱ در بند ۳۵۰ اوین بوده و آثار شکنجه در تمام قسمت‌های مختلف بدنش مشهود بوده ‌است.»
بر اساس گزارش پزشکی قانونی ستار بهشتی براثر ضربه و شوک فیزیکی و متلاشی شدن بیضه‌اش به قتل رسیده. همچنین آثار سوختگی نیز در ناحیه بیضه‌های او نیز ثبت شده بود.
سایت جایزه انجمن قلم نیوانگلند از میان نوشته‌های ستار بهشتی جمله‌ای را برگزیده است: «زندگی من از آن ایران است.»
پیش از این مهرانگیز کار، وکیل و روزنامه‌نگار، در سال ۲۰۰۱ جایزه انجمن قلم نیوانگلند را به دست آورده بود.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج