علیرضا قربانی، خواننده موسیقی ایرانی به دخالت مقامهایی قضایی و لغو کنسرتش در شهرستان چناران استان خراسان رضوی اعتراض کرد.
علیرضا قربانی، خواننده موسیقی ایرانی به دخالت مقامهایی قضایی و لغو کنسرتش در شهرستان چناران استان خراسان رضوی اعتراض کرد.
علیرضا قربانی در ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی نیز به عنوان خواننده حضور داشته است
روزنامه ایران، امروز شنبه به نقل از قربانی نوشت: «نهادهای قضایی اگر میخواهند اعمال نفوذ کنند، باید علیه اداره ارشاد استان یا نهادهای دیگری که در رابطه با اعطای مجوز دخیل بودهاند، وارد عمل شود نه اینکه به صورت مستقیم با برگزارکنندگان کنسرت برخورد کرده و مانع از اجرای برنامه توسط آنان شوند.»
کنسرت علیرضا قربانی قرار بود ششم و هفتم اسفند در شهر گلبار چناران برگزار شود اما مجید اشراق، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان چناران در نامهای اعلام کرد که با توجه به «اعتراض امت حزبالله و مخالفتهای امام جمعه شهر گلبهار» و «مغایرت داشتن کنسرت موسیقی با فرهنگ مردم» خواهان لغو برگزاری این کنسرت شد. ارکستر اشتیاق نیز قرار بود در این شهر برگزار شود که به سرنوشت مشابهی دچار شد.
دادستان چناران ضمن «مخالفت شدید» با برگزاری این کنسرت افزوده که با برپایی هر نوع کنسرت موسیقی پاپ و سنتی در این شهر مخالف است.
در همین حال علی مظفر، رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در این خصوص گفته: «مرجع ارائه و صدور مجوز برای برگزاری کنسرتها، دادگستری نیست اما این سازمان به لحاظ وظیفه قانونی حق نظارت بر تمام رفتار دولت را دارد.»
به گفته این مقام قضایی «دادگستری میتواند اگر صنفی اعم از اداری، حقوقی و غیره تصمیمی گرفت که به تشخیص دادستان و مقام قضایی به مصلحت جامعه نبود، آن را لغو کند.»
علیرضا قربانی با ابراز «تاسف و تعجب» از دخالت مقامهای قضایی برای لغو کنسرت موسیقی گفت «اگر در این باره خلاف یا ممنوعیتی وجود دارد، چرا شورای تأمین استان، اداره کل ارشاد و اداره اماکن این مجوز را دادهاند؟»
علیرضا قربانی گفت «ما تاکنون دلسرد نشدهایم و از این به بعد هم نخواهیم شد. اتفاقاً مسائلی از این دست باعث میشود، در راهمان مصممتر شده و اجرای برنامه را به عنوان یک وظیفه برای خودمان بدانیم.»
این خواننده موسیقی گفت: «ما باید قانونشکنان را متوجه این مسأله کنیم که موسیقی، یکی از با ارزشترین و مهمترین هنرهای خداوند است و میتواند در جامعه بسیار تأثیرگذار باشد.»
به گفته او «اینبار بهلحاظ حقوقی، برنامه لغو نشده و دادستانی اعمال قدرت کرده است. گویا با مسئولان ارشاد استان نیز برخورد بسیار تندی داشته و گفتهاند اصلاً چرا این مجوز داده شده است. حتی در زمان دولت نهم و دهم، ما با مشکلاتی از این دست مواجه نبودیم؛ ما در ابتدای دولت یازدهم، امیدواری بسیاری برای بهبود اوضاع داشتیم؛ اما در این قریب به دوسال اتفاق خوشایندی در حوزه فرهنگ و هنر رخ نداده است.»
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران هنوز به دخالت قوه قضائیه و لغو این کنسرتها واکنشی نشان نداده است.
مجید احدزاده، تهیهکننده گروه اشتیاق به نیز به روزنامه شرق گفته که «ما برای اجرای این کنسرت، مجوزهای لازم را از نیروی انتظامی، فرمانداری و اداره ارشاد گرفته بودیم و تا ساعت پنج نیز برای برگزاری این برنامه مقاومت کردیم.»
او مبلغ خسارت لغو این کنسرت را ٨٠ میلیون تومان برآورد کرد و اعلام کرد: «ما برای اجرای این برنامهها که در چارچوب قوانین است و معتقدیم یک گام فرهنگی برای کشور محسوب میشود، یکقدم عقب نمیگذاریم و همچنان به فعالیت خود ادامه خواهیم داد.»
این کنسرت موسیقی در حالی لغو شده که هفته گذشته علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران گفته بود این وزارتخانه در مورد کنسرتهای موسیقی «تسلیم گروههای خودسر نمیشود.»
جنتی پیشتر هم گفته بود این وزارتخانه «با قدرت پای مجوزهای خود ایستاده» اما آنچه که در عمل اتفاق میافتد نشان میدهد که وزارت ارشاد خیلی هم نمیتواند محکم پای مجوزهای خود بایستد. این در حالی است که مقاومت اداره ارشاد در برابر دخالت قوه قضائیه تا کنون نافرجام بوده است.
لغو کنسرتهای موسیقی در دو سال اخیر افزایش یافته است. گزارشها نشان میدهند که در یک سال گذشته ۲۰ کنسرت موسیقی در ایران لغو شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر