حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۲ بهمن ۲۰, یکشنبه

انجمن بین‌المللی قلم اعدام شاعر عرب‌ خوزستانی را محکوم کرد

هاشم شعبانی‌نژاد، شاعر رامشیری که به اتهام «محاربه با خدا» اعدام شده‌است.
انجمن بین‌المللی قلم (پن اینترنشنال) با محکوم کردن اعدام هاشم شعبانی[نژاد]، شاعر عرب خوزستانی، نوشت که اعترافات وی ممکن است در پی شکنجه در زندان صورت گرفته باشد.




هاشم شعبانی‌نژاد، شاعر رامشیری که به اتهام «محاربه با خدا» اعدام شده‌است.
هاشم شعبانی‌نژاد، شاعر رامشیری که به اتهام «محاربه با خدا» اعدام شده‌است.



                                        لایک زنی فیس بوک ما

انجمن بین‌المللی قلم (پن اینترنشنال) با محکوم کردن اعدام هاشم شعبانی[نژاد]، شاعر عرب خوزستانی، نوشت که اعترافات وی ممکن است در پی شکنجه در زندان صورت گرفته باشد.

«ماریان فریزر»، رییس کمیته نویسندگان زندانی انجمن بین‌المللی قلم، در بیانیه‌ای که در وب‌سایت این انجمن منتشر شده است نوشت: «ما این اعدام را که شدیدترین نقض حق زندگی این شاعر است محکوم می‌کنیم.»

وی افزود: «افزون بر این، نگرانی‌های جدی وجود دارد مبنی بر این‌که هاشم شعبانی را برای گرفتن "اعترافاتی" که در تلویزیون دولتی نشان داده شد پس از بازداشت شکنجه کرده‌باشند و بر این اساس محاکمه او کاملاً ناعادلانه انجام شده‌است.»

در ادامه بیانیه انجمن بین‌المللی قلم آمده‌است: «در حالی که از آزادی نویسندگان سرشناسی چون نسرین ستوده، وکیل، و ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه‌نگار، که طی سال گذشته انجام شد استقبال می‌کنیم، مقام‌های ایرانی باید نشان دهند که واقعاً به رعایت آزادی بیان و دیگر حقوق اساسی تعهد دارند.»

هاشم شعبانی‌نژاد که از او با نام هاشم شعبانی نیز یاد می‌شود پس از انتقال از زندان کارون اهواز به مکانی نامعلوم، روز پنجم بهمن به همراه معلمی از اهالی رامشیر به نام هادی راشدی، به اتهام «محاربه با خدا» و «فساد فی‌الارض»، اعدام شد.

این دو تن در شهریورماه سال ۹۰ همراه با سه تن دیگر از اهالی رامشیر خوزستان به نام‌های محمدعلی عموری، سید جابر آلبوشوکه، و سید مختار آلبوشوکه بازداشت شده‌ بودند.

نهاد حقوق بشری «عدالت برای ایران» پنج فرد یادشده را از «موسسان یا فعالان موسسه علمی-فرهنگی الحِوار» توصیف می‌کند.

به نوشته بیانیه سایت «عدالت برای ایران»، الحوار به معنای گفت‌وگو است و «نام آن الهام گرفته از سیاست‌های دولت خاتمی در مورد ترویج گفت‌وگوی تمدن‌ها بود. این موسسه، یک گروه ثبت شده در سازمان ملی جوانان بوده که در سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴، همایش و شب‌های شعر به زبان عربی و کلاس‌های آموزشی و هنری برای جوانان عرب شهر رامشیر برگزار می‌کرده‌است.»

به نوشته سازمان عفو بین‌الملل، دیوان عالی ایران حکم اعدام این افراد را روز ۹ ژانویه ۲۰۱۳ (۲۰ دی ۱۳۹۱) تایید کرد و افراد یادشده نیز در اعتراض به این حکم روز دوم مارس (۱۲ اسفند) اعتصاب غذای «خشک» خود را آغاز کردند.

به نوشته انجمن بین‌المللی قلم، تمامی این افراد در ۹ ماه از دوره بازداشت خود از دسترسی به وکیل محروم بودند و گزارش‌هایی نیز از شکنجه و بدرفتاری با آنها در زندان منتشر شده‌است.

از هاشم شعبانی‌نژاد و هادی راشدی «اعترافاتی» در پرس‌تی‌وی، شبکه انگلیسی‌زبان دولتی ایران، پخش شده که در آن این دو فرد به «عضویت در گروه‌های مسلح مخالف مورد حمایت  معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی»، «اعتراف» می‌کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج