حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۲ بهمن ۱, سه‌شنبه

هیئت داوران جشنواره فیلم فجر معرفی شد

هشت دست اندر کار سینمای ایران برای داوری بخش مسابقه سینمای ایران در سی و دومین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند.





این هیئت هشت نفره را فرهاد توحیدی، فیلمنامه نویس، مجتبی راعی، کارگردان، هوشنگ گلمکانی، منتقد سینما و سردبیر مجله فیلم، محمد داوودی، مدیر فیلمبرداری، محسن شاه ابراهیمی، طراح صحنه، پرویز شهبازی، کارگردان، فرامرز قریبیان، بازیگر و کیانوش عیاری، کارگردان تشکیل می‌دهند.
در بخش نگاه نو (نخستین ساخته کارگردانان) محمدعلی باشه‌آهنگر، کارگردان، عزیزاله حمیدنژاد، کارگردان، ابوالحسن داوودی، کارگردان، پیمان قاسم‌خانی، فیلمنامه نویس و اکبر نبوی، منتقد سینما برای داوری فیلم‌های حاضر در این بخش انتخاب شده اند.
بخش مسابقه سینمای ایران که "سودای سیمرغ" نام دارد، مهمترین بخش رقابتی جشنواره فیلم فجر است.
در بخش سودای سیمرغ هجده سیمرغ برای حرفه‌های مختلف سینمایی در نظر گرفته شده‌ است که برندگان از میان دست اندرکاران ده‌ها فیلم که در این بخش شرکت کرده اند، انتخاب خواهند شد.
تاکنون حضور ۲۹ فیلم، از جمله "آذر، شهدخت، پرویز و دیگران" به کارگردانی بهروز افخمی، "پنجاه قدم آخر" به کارگردانی کیومرث پوراحمد، "چ" به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، "اشباح" به کارگردانی داریوش مهرجویی، "رستاخیز" به کارگردانی احمد رضا درویش، "قصه‌ها" به کارگردانی رخشان بنی اعتماد، "امروز" به کارگردانی رضا میرکریمی و "متروپل" به کارگردانی مسعود کیمیایی از مهمترین فیلم‎های امسال هستند که حضورشان در بخش مسابقه قطعی شده است.

چند فیلم‌ بخش مسابقه سینمای ایران

آذر، شهدخت، پرویز و دیگران (بهروز افخمی)، پنجاه قدم آخر (کیومرث پوراحمد)، چ (ابراهیم حاتمی کیا)، اشباح (داریوش مهرجویی)، رستاخیز (احمد رضا درویش)، قصه‌ها (رخشان بنی اعتماد)، امروز (رضا میرکریمی) متروپل (مسعود کیمیایی)، آرایش غلیظ (حمید نعمت الله)، انارهای نارس ( مجیدرضا مصطفوی)، رد کارپت (رضا عطاران)، خواب‌زده‌ها (فریدون جیرانی) کلاشینکف (سعید سهیلی)، مهمان داریم (محمد مهدی عسگرپور) و طبقه حساس (کمال تبریزی)
فهرست فیلم های بخش مسابقه هنوز نهایی نشده و قرار است در روزهای آینده فیلم های دیگری نیز به آن افزوده شود.
فیلم های بخش مسابقه امسال از سوی هیئتی متشکل از داریوش فرهنگ، مازیار میری و محمد حسین لطیفی (کارگردانان سینما) و مجید رضا بالا، ابراهیم داروغه زاده و حسین کرمی (از مسئولان تلویزیونی و سینمایی) و علی معلم (تهیه‌کننده و مدیر مجله دنیای تصویر) انتخاب می شوند.
سی و دومین جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن در تهران برگزار می شود. این جشنواره که در سال ۱۳۶۱ آغاز به کار کرد، مهمترین رویداد سینمایی سال در ایران است.
در بخش سینمای ایران، سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران) خارج از مسابقه، نگاه نو (فیلم های اول)، سینما حقیقت (مسابقه آثار مستند بلند)، فیلم برگزیده تماشاگران، و در بخش بین الملل، بخش های جام جهان‌نما (مسابقه سینمای بین‌الملل)، سینمای سعادت (مسابقه فیلمسازان جهان اسلام) و نمایش های ویژه در جشنواره برگزار خواهد شد.
در بخش مسابقه فیلم‌های اول (نگاه نو) شش فیلم پذیرفته شده‌اند: "ارسال یک آگهی تسلیت" ابراهیم ابراهیمیان، "انارهای نارس" مجیدرضا مصطفوی، "با دیگران" ناصر ضمیری، "چند متر مکعب عشق" جمشید محمودی، "سیزده" هومن سیدی و "ملبورن" نیما جاویدی.
در سال‌های گذشته بسیاری از سینماگران و کارشناسان با توجه به اینکه این جشنواره زیر نظر وزارت ارشاد برگزار می شود، آن را "دولتی" می خوانند.

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج