رادیو زمانه:سعید نورافشان
گلشیفته فراهانی، بازیگر سر‌شناس ایرانی به خاطر بازی در فیلم «سنگ صبور» ساخته عتیق رحیمی به فهرست نامزدهای سی و نهمین دوره جایزه سزار راه پیدا کرد.
گلشیفته فراهانی، بازیگر ایرانی و نامزد جایزه سزار
گلشیفته فراهانی، بازیگر ایرانی و نامزد جایزه سزار
هر سال در ماه نوامبر آکادمی سزار که مقر آن در پاریس است، ۳۲ بازیگر جوان مرد و زن را که از آن‌ها به عنوان «امیدهای جوان» سینمای فرانسه نام می‌برد، اعلام می‌کند. سپس رأی‌دهندگان آکادمی سزار در اوایل ماه ژانویه سال بعد از بین آن‌ها برای هر رشته، پنج کاندید نهائی را برمی‌گزینند.
گلشیفته فراهانی برای به دست آوردن جایزه سزار با پولین بورلت بازیگر فیلم «گذشته» ساخته اصغر فرهادی رقابت می‌کند. این دو بازیگر، هر دو از تجربه همکاری با اصغر فرهادی بهره‌مند شده‌اند.
در نخستین فهرست آکادمی سزار، ۱۶ بازیگر زن قرار دارند که در بین آن‌ها گلشیفته فراهانی به خاطر بازی در فیلم «سنگ صبور» برای دومین بار به این فهرست راه یافته است.
کارگردانی «سنگ صبور» را عتیق رحیمی، نویسنده افغان به عهده داشته است. او این فیلم را بر اساس رمانی از خودش که برنده جایزه گنکور هم شده ساخته است.
آدل اگزارشوپولس، بازیگر فوق‌العاده هنرمند فرانسوی هم با گلشیفته فراهانی بر سر جایزه سزار رقابت می‌کند. آدل اگزارشوپولس به خاطر بازی در فیلم «زندگی آدل» ساخته عبدالطیف کشیش کاندید جایزه سزار شده است.
یکی دیگر از رقیبان گلشیفته فراهانی، پولین بورلت بازیگر فیلم «گذشته» ساخته اصغر فرهادی است. این دو بازیگر، هر دو از تجربه همکاری با اصغر فرهادی بهره‌مند شده‌اند. گلشیفته فراهانی یکی از نقش‌های به یاد ماندنی‌اش را در فیلم «درباره الی» ساخته فرهادی عرضه کرده است.
جایزه سزار، یکی از مهم‌ترین جوایز سینمای فرانسه
جایزه سزار، یکی از مهم‌ترین جوایز سینمای فرانسه
آنونس جایزه سزار در سال ۲۰۱۲ جنجال‌برانگیز شد. در این فیلم گلشیفته فراهانی مقابل دوربین نیمه برهنه شده بود.
در فهرست آکادمی سزار نام ۱۶ بازیگر مرد نیز به چشم می‌خورد.
در فهرست نامزد‌های سزار، همچنین ۱۶ بازیگر مرد نیز وجود دارد. از بین این بازیگران پنج نفر به دور نهایی راه خواهند یافت.
مراسم سزار ۲۸ فوریه ۲۰۱۴ در تئاتر شاتله در پاریس برگزار خواهد شد.
آکادمی سزار اعلام کرده که ۴۳۸۱ سینماگر حرفه‌ای در رشته‌های گوناگون جایزه سزار را ارزیابی خواهند کرد.
هر سال به یک یا دو سینماگر نیز «سزار افتخاری» تعلق می‌گیرد. آکادمی سزار هنوز نام این سینماگران را اعلام نکرده است. افزون بر این هفت فیلم خارجی هم کاندید سزار می‌شوند و در شب مراسم نام فیلم برنده اعلام می‌شود.
جایزه سزار نخستین بار در سال ۱۹۷۵ فعالیتش را آغاز کرد. ژرژ کورون، روزنامه‌نگار و منتقد سینمایی این جایزه را بنیان گذاشت. جایزه سزار ابتدا به ۱۳ رشته تعلق می‌گرفت، اما اکنون به ۲۱ رشته سینمایی تعلق می‌گیرد.
مراسم سزار در تئا‌تر شاتله از تلویزیون فرانسه پخش می‌شود و در این کشور یک حادثه مهم سینمایی به‌شمار می‌آید.