حرکت در سطح

  • من را فرانسوی ببوس

    روايتی است از زير گلو تا پشت گردن که آيه هايش به خط نستعليق آمده اند. رنگ پريده از خواب های غمگين. شصت و يک سوره از تورات تنی. بخش شعرها به عنوان "من را فرانسوی ببوس" عاشقانه هايى ست همراه با واکنش های سياسی و اجتماعی. شعرها سايه هايی هستند، افتاده روی قبرها با تابوت های آماده، رو به درخت های خشک شده ، رو به آدم های خشک شده ، رو به آهن های به کار رفته در تن. بغلشان رفت به آغوش، بغلشان کنيد. بغلشان کنيد.

    • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

      و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

    • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

      غلطید به پهلوی راست. مدتی همینطور بی‌حرکت ماند؛ خیره به نور ملایمی که از پنجره رو به کوچه می‌آمد. دستش را از زیر لحاف بیرون آورد و چراغ را خاموش کرد. شانه‌هایش زیر لحاف تکان‌تکان می‌خورد

    • عدوی تو نیستم من، انکار توام

      ناما جعفری، شاعر ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

    • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

      آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

    • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

      هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

۱۳۹۲ مرداد ۸, سه‌شنبه

۷۲ سالگی مسعود کیمیایی با پرویز دوایی، جواد طوسی، فروتن، رضا یزدانی و…

۷۲ سالگی مسعود کیمیایی با پرویز دوایی، جواد طوسی، فروتن، رضا یزدانی و…
به مناسبت هفتاد و دو سالگی خالق قیصر و گوزنها
عسل عباسیان: «فکر کردی چی ننه؟ کسی از مردن ما ناراحت میشه؟ نه ننه… سه دفه که آفتاب بیفته لب این دیفال و سه دفه که اذون مغربو بگن، همه یادشون میره ما کی بودیم و واسه چی مردیم، همون‌جوری که ما یادمون رفته… این دوره زمونه کسی حوصله قصه شنفتن نداره… » با این همه...


به مناسبت هفتاد و دو سالگی خالق قیصر و گوزنها
۷۲ سالگی مسعود کیمیایی با پرویز دوایی، جواد طوسی، فروتن، رضا یزدانی و…
عسل عباسیان: «فکر کردی چی ننه؟ کسی از مردن ما ناراحت میشه؟ نه ننه… سه دفه که آفتاب بیفته لب این دیفال و سه دفه که اذون مغربو بگن، همه یادشون میره ما کی بودیم و واسه چی مردیم، همون‌جوری که ما یادمون رفته… این دوره زمونه کسی حوصله قصه شنفتن نداره… » با این همه، در این زمانه‌ای که به قول قیصر «کسی حوصله قصه‌شنفتن نداره»، او برای ما در سکانس به سکانس فیلم‌هایش قصه گفته تا ما حواسمان باشد قصه‌ها هستند که به زندگی جانِ تازه می‌دهند.کارگردانی که «قیصر»، «داش آکل»، «گوزن‌ها» و «رضا موتوری» را ساخته و این روزها فیلم تازه‌اش را کلید زده، امروز ۷۲ ساله می‌شود. آقای «مسعود کیمیایی» تولدتان مبارک.
 پرویز دوایی – نویسنده و مترجم
پرویز دوایی
پرویز دوایی
«مسعود» جانِ عزیزِ دلِ کیمیا! شما را دوست داریم و همیشه و در هر لحظه خوش و ناخوش به یادتان هستیم. یکی دو روز قبل در باغچه زیبایی در کنار آقای «ابراهیم حقیقی»، دوست عزیزمان بودیم و از شما یاد کردیم و با لذت و حس خوب دوست‌‌داشتن شما، از شما و فیلم‌هایتان یاد کردیم. تولد شما مبارک. امیدواریم سال‌های زیادی خوب و راحت، زندگی کنید، که به زندگی خیلی از افراد نسل ما و نسل قبل از ما یا بعد از ما، معنی و لذت داده‌اید. دیگر چه بگویم؟ امیدوارم همیشه و همیشه برقرار و پایدار باشی و با سکانس‌های مانایت، در ذهن نسل‌ها خاطره بسازی.
 محمدرضا فروتن –  بازیگر
به واسطه بودنِ این آقای دوست‌داشتنی و خواستنی، این آقای بزرگ و عزیز، این آقای فهم و درک و این آقای سینما، شادیم. ماندگارِ دل! روزهایت مبارک.
 رضا یزدانی  - خواننده
سخن‌گفتن درباره مردی که بسیار بسیار در زندگی هنری من تاثیرگذار بوده، سخت و بس دشوار است. در زمانی که من نیاز به این داشتم که در سینما مطرح شوم، «مسعود کیمیایی» با فیلم «حکم» این بستر را برای من فراهم کرد و این همکاری، شروع واقعا خوبی بود برای ادامه راه. آقای «کیمیایی» مسبب ورود من به سینمای ایران شد. کارکردن با فیلمساز بزرگی چون او آرزوی هر خواننده‌ و موزیسینی است. خوشحالم که من به این آرزو رسیدم و شانس این را داشتم که از روزی که با او کار کردم در همه فیلم‌هایش حضور داشته باشم. امیدوارم سایه او تا سال‌های سال بر سر سینمای ایران باشد و همکاری‌مان به خوبی استمرار یابد. زادروز آقای «رییس» سینمای ایران، «مسعود کیمیایی» مبارک…
 پولاد کیمیایی  - بازیگر
پدرجانم، بسیار خوشحالم که بعد از سه سال بالاخره مجوز کار گرفته‌ای و  بعد از رایزنی‌های پیاپی و مشکلاتی که برای فیلمنامه‌های اخیرت به وجود آمده بود، مجوز فیلم جدیدت را صادر کردند تا در ۷۲سالگی باز پشت دوربین بروی و در زمانه‌ای که همه نگران گیشه‌اند، ادای دینی به سینما بکنی. به یاد روزهای خوب سینما «متروپل» را بسازی و خاطرات «لاله‌زار» را برای مردم زنده کنی و باز سعی کنی تا با قهرمان‌های نامیرایت برای مردم «گذشت» را مشق کنی. امیدوارم بتوانی هر سال فیلم بسازی، نه فقط تو که همه بزرگان سینما! تا مردم دوباره با سینما آشتی کنند و دوران طلایی سینما باز از راه برسد. پدر عزیزم تولد ۷۲سالگی‌ات مبارک باشد بر همه ما که با فیلم‌هایت زندگی کرده‌ایم. افتخار می‌کنم که دوباره بعد از چند سال در نقش یکی از قهرمان‌هایت بازی می‌کنم و امیدوارم تا ده‌ها سال بعد در کنار هم به سینما عشق بورزیم و باز فیلم بسازیم.
شرق

هیچ نظری موجود نیست:

پادکست سه پنج