در این بیانیه که در سایت سازمان دیده بان حقوق بشر منتشر شده، به نقل از جو استورک، معاون بخش خاور میانه این سازمان آمده است: "این موج بازداشتهای روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان، تلاش بی شرمانه مقام های (ایرانی) برای اعمال سلطه مطلق بر جریان اطلاعات به شهروندان است. مسئولین باید تمام روزنامه نگاران و وبلاگ نویسانی که در حال حاضر در زندان های ایران بدون صدور اتهامات رسمی، دسترسی به شواهد علیه آنان، و یا به دلیل استفاده از حق آزادی بیان خود گرفتار شده اند را آزاد کنند."
یک منبع نزدیک به خانواده های رسولی و دوکوهکی به سازمان دیده بان حقوق بشر گفت که مقامهای قضایی از ملاقات آن دو با خانواده و ارائه اطلاعات رسمی راجع به دلایل بازداشت آنها خودداری کرده اند. به گفته این منبع، خانم دوکوهکی تا به حال چند بار با خانواده اش تماس تلفنی داشته است، اما خانم رسولی تنها یک بار پس از بازداشت با خانواده اش تماس گرفته است.
روز سه شنبه چهارم بهمن ماه، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران، از کشف و نابودی "چندین جریان توطئه آمیز" توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی خبر داد که به گفته او "قصد داشتند مشروعیت انتخابات آینده مجلس را تضعیف کنند."
مشخص نیست که آیا موج بازداشتهای اخیر با اظهارات وزیر اطلاعات ایران مرتبط هست یا خیر.
این بیانیه می افزاید، تا دسامبر سال گذشته میلادی، بر اساس گزارش کمیته حفاظت از روزنامه نگاران، ۴۲ روزنامه نگار و وبلاگنویس در ایران زندانی بوده اند.
بنا به گزارش های سازمان های مدافع حقوق بشر، تنها در سال ۲۰۱۱ بیش از ۶۰ روزنامه نگار مجبور به ترک کشور شده اند و از ۲۰۰۹ تا کنون دست کم ۴۰ نشریه توسط مقام های حکومتی در ایران توقیف شده اند. در ۱۷ ژانویه، دادگاه عالی ایران حکم اعدام سعید ملکپور، وبلاگنویس مقیم کانادا، که به جرم «توهین و بی حرمتی به اسلام» در اکتبر ۲۰۱۱ محکوم شده بود را تایید کرد. دست کم دو نفر دیگر نیز توسط قوه قضائیه ایران در ارتباط با جرایم اینترنتی به مرگ محکوم شده اند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر