او دارای نیروهای خارقالعاده است و مثل همه ابر مردها برای عدالت می جنگد و با بزهکاران مبارزه می کند. اما با تمام ابرقهرمانها یک تفاوت فاحش دارد.
دینا دمرادش/بیبیسی عربی - قاهره
او دارای نیروهای خارقالعاده است و مثل همه ابر مردها برای عدالت می جنگد و با بزهکاران مبارزه می کند. اما با تمام ابرقهرمانها یک تفاوت فاحش دارد.
"قاهره"، سوپر زن مصری، شخصیت جدید "کمیک استریپ" است که علیه جرم و جنایت مبارزه میکند
این سوپر زن، زاییده یک هنرمند جوان مصری است که اولین ابرقهرمان با حجاب را در فضای مجازی خلق کرده و روز به روز هم به طرفدرانش اضافه میشود.
دینا محمد، خالق "قاهره" میگوید که همه چیز از یک شوخی بین دوستان شروع شد.
او با خنده ادامه میدهد: "در آن زمان این تنها راهی بود که میتوانستم به وسیله آن نارضایتیام را از مسائل روز ابراز کنم."
اما وقتی دینا چند ماه پیش سوپر زن با حجابش را از طریق یک وبسایت در معرض دید همگان قرار داد، اصلا فکرش را هم نمیکرد که به این حد از آن استقبال شود.
دینا میگوید: "میخواستم سوپر زنی که دارای تمام نیروهای خارق العاده است با حجاب باشد که با تبعیض علیه زنان با حجاب مبارزه کنم."
دینا که خود بیحجاب است در ادامه گفت: "با آنکه اکثریت زنان اطراف من با حجاب هستند اما در جامعه نشانی از آنها نمیبینیم. به همین دلیل من میخواستم قاهره را با پوشش اسلامی خلق کنم."
مدت کوتاهی بعد از راه اندازی وبسایتش در ماه سپتامبر، بیش از ۵۰۰ هزار نفر از آن دیدن کردند.
حتی چند ناشر محلی هم برای انتشار نسخه چاپی کارهای دینا علاقه نشان دادند.
میزان استقبال از کمیک استریپ این دانشجوی ۱۹ ساله در رشته هنر به حدی زیاد بوده که خودش هم میگوید " اصلا انتظارش را نداشتم."
البته "قاهره" طبیعتا منتقدانی هم دارد که میگویند، "ابرقهرمان" مفهومی است که از غرب اقتباس شده است.
دینا در واکنش به این انتقادها میگوید: "به هر حال همه ما از مفهوم ابرقهرمان متاثریم و رسانه های غربی در زندگی ما حضور پررنگی دارند. من هم به نوبه خودم از غرب تاثیر گرفتهام و به این شکل به آن واکنش نشان دادم."
قاهره، نام پایتخت مصر به معنای پیروز یا فاتح است.
دینا میگوید میخواست سوپر زنش با آن اسم نیرومند، با حجاب باشد تا "با این تفکر که زنان با پوشش اسلامی ضعیف هستند" مبارزه کند.
او میگوید از ابتدا با در نظر داشتن مخاطبان غربی "قاهره" را خلق کرد و به همین دلیل هم داستانها به زبان انگلیسی نوشته شدهاند.
دینا معتقد است زنان با پوشش اسلامی بیشتر از مردان مسلمان قربانی اسلام ستیزی هستند و به همین دلیل میخواست "در مورد اسلام هراسی پیامی را به غرب" برساند.
یکی از کمیک استریپهای دینا تصور غلط غرب در مورد مطیع بودن زنان با حجاب را به چالش میکشد.
یکی از شخصیتهای داستان که زنی طرفدار حقوق زنان در غرب است با دیدن قاهره فریاد میزند "نگاه کنید. یک زن مسلمان."
او در استریپ بعدی میگوید: "پوششی که عامل سرکوبت شده را از تنت در آر."
اما قاهره با خشم پاسخ میدهد: "شما دائما باعث تضعیف موقعیت زنان شدهاید. چرا نمی فهمید که ما به کمک شما احتیاج نداریم."
آزار زنان در خیابانها
در طی چند سال اخیر آزار زنان در خیابانهای مصر به طور روز افزون مشاهده میشود.
بر اساس تازهترین گزارش سازمان ملل متحد، ۹۹ و ۳ دهم درصد از زنان مصری در خیابانها مورد انواع آزار جنسی (شفاهی یا فیزیکی) قرار میگیرند.
طبق این گزارش با آنکه اکثریت زنان مصری دارای پوشش اسلامی هستند باز هم از آزار مردان در امان نیستند.
اما در حالی که بیشتر زنان مصری کاری از دستشان برنمیآید، "قاهره" با آن مبارزه میکند.
در یکی از داستانها قاهره با شمشیر به دنبال مردهایی افتاده که او را مورد آزار قرار داده اند و به هر جا که نسبت به زنی بدرفتاری می شود میشتابد.
او فریاد میزند: "دیگر هیچ زنی را اذیت نکنید."
دینا میگوید این داستان بر اساس آنچه هر روز در خیابان های مصر اتفاق می افتد نوشته شده است. البته او تاکید میکند که زنان مصری نباید مثل قاهره واکنش نشان دهند.
اما تازهترین داستان دینا به احترام و قدردانی از زنانی نوشته شده که در ۲۰۱۱ در انقلاب مصر شرکت داشتند.
او اذعان میکند که در این مورد از عناصر کلاسیک داستانپردازی "ابرقهرمان" استفاده نکرده است.
دینا به خاطر می آورد که در طول انقلاب از آمار حضور بالای زنان در تظاهرات استفاده میشد تا از اعتبار شورش های مردمی کاسته شود.
به نظر او افراد، چه در سطح داخلی و چه در خارج از کشور، آنطور که میخواهند از آمار استفاده میکنند تا موقعیت زنان را تضعیف کنند.
او تاکید می کند: "من میخواستم با این داستان قدردانی خودم را از زنان مصری که به نظر من ابرقهرمان های واقعی هستند، نشان دهم."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر