صفحات

۱۳۹۰ مهر ۲۸, پنجشنبه

هالیوود خواهان آزادی سینماگران ایرانی و لغو حکم پناهی و وفامهر شد


جعفر پناهی در نمایی از "این یک فیلم نیست" 


(سرچشمه گرفته شده از بی بی سی فارسی)
چند اتحادیه و موسسه هالیوودی با صدور بیانیه ای از سینماگران بازداشت شده در ایران حمایت کردند و به احکام جعفر پناهی، فیلمساز، و مرضیه وفامهر، بازیگر، اعتراض کردند.
در این بیانیه که روز چهارشنبه ۱۹ اکتبر (۲۷ مهر) منتشر شده، آمده است: "آکادمی علوم و هنرهای سینمای آمریکا (اسکار) عمیقا نگران به خطر افتادن حقوق فیلمسازان در هر زمان و هر جاست. بازداشت اخیر شش فیلمساز ایرانی، حکم یک سال زندان و ۹۰ ضربه شلاق برای بازیگری که صرفا در فیلمی شاخص بازی کرده و ادامه حبس خانگی جعفر پناهی و سایر سینماگران، وضعیتی است که توجه جدی می طلبد."
مدتی پیش، مرضیه وفامهر بازیگر تئاتر و سینمای ایران به جرم بازی بدون حجاب و با سر تراشیده در فیلم "تهران من حراج" به تحمل یک سال زندان و ۹۰ ضربه شلاق محکوم شد.
تدوینگران سینمای آمریکا، انجمن فیلمسازان آمریکا، صنف کارگردانان آمریکا، انجمن جهانی مستند، صنف تهیه کنندگان آمریکا، صنف بازیگران سینما، و اصناف نویسندگان شرق و غرب آمریکا از جمله امضاکنندگان این بیانیه اند.

http://upload20.ir/upload/1319146494420904515.jpg

بخشی از بیانیه آکادمی علوم و هنرهای سینمای آمریکا

"ما و همکارانمان در سراسر دنیا به صورتی صریح و بی پرده، خواهان امنیت، آزادی و بازگشت آنها به فیلمسازی هستیم"
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: "ما و همکارانمان در سراسر دنیا به صورتی صریح و بی پرده، خواهان امنیت، آزادی و بازگشت آنها به فیلمسازی هستیم."
حکومت ایران در شهریور امسال شش مستندساز و تهیه کننده را به اتهام همکاری با بی بی سی فارسی بازداشت کرد. سه تن از این مستندسازان در روزهای اخیر به قید وثیقه آزاد شده اند.
بی بی سی فارسی همواره این اتهام را رد کرده و اعلام کرده که همکاری در ایران ندارد.
همچنین با برگزاری دادگاه تجدیدنظر در ایران، جعفر پناهی، کارگردان، به شش سال زندان و ۲۰ سال محرومیت از ساخت و کارگردانی هر نوع فیلم و نوشتن فیلمنامه و نیز هر نوع مصاحبه با رسانه‌های ایرانی و غیر ایرانی و خروج از کشور (جز برای سفر حج یا درمان ضروری با تودیع وثیقه) محکوم شد.
صادرکنندگان این بیانیه از مقام های ایران خواسته‌اند که "به خاطر داشته باشند این افراد، هنرمندند و نه دشمن سیاسی، و همانند سایر مردم آزاد، حق آزادی بیان دارند."
آکادمی علوم و هنرهای سینمای آمریکا که هر سال جوایز سینمایی اسکار را برگزار می کند، نماینده بیش از ۶ هزار هنرمند در ۳۵ کشور دنیاست.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر